Ga naar de inhoud

WK-ruzie tussen Benzema en Deschamps bereikt kookpunt: "Wat een lef"

 za 11 maart 2023 11:19
Benzema plaatste het interview op zijn social media.

Het zit er opnieuw bovenarms op tussen Karim Benzema en Didier Deschamps. De Franse bondscoach vertelde bij de Franse krant Le Parisien dat de aanvaller door zijn blessure zelf besloot het WK te verlaten. Een leugen volgens de Ballon d'Or-winnaar, die op Instagram meteen fel in de tegenaanval ging. 

Karim Benzema en Didier Deschamps. Beste vrienden zullen het waarschijnlijk nooit worden.

Tijdens de voorbereiding op het WK in Qatar moet Karim Benzema zich drie dagen voor de eerste groepswedstrijd van Frankrijk (tegen Australië) genoodzaakt terugtrekken door een dijbeenblessure.

De steraanvaller verlaat in allerijl het Franse kamp in Doha en keert terug naar Real Madrid.  Daar hervat hij uiteindelijk de training op 10 december, vier dagen voor de halve finale van Frankrijk tegen Marokko.

Deschamps: "Karim vertelde me zelf dat hij niet zou klaar geraken"

Volgens Franse media wilde Benzema maar al te graag in Qatar blijven en was het Deschamps zelf die de spits terug naar huis stuurde. Niet waar beweert de bondscoach nu.

"Karim vertelde me zelf dat hij niet klaar zou zijn geweest", vertelde Deschamps in een interview.

"Toen hij geblesseerd raakte, nam onze dokter hem mee voor een MRI-scan. Wanneer hij terugkwam in het hotel was het al na middernacht. Hij vertelde me zelf dat het einde verhaal was."

"We bleven ongeveer nog 20 minuten samen en toen ik wegging, vertelde ik hem nog dat er geen haast was. De volgende ochtend hoorde ik dat hij al vertrokken was", gaf de Franse bondscoach aan.

Beweringen die volgens Benzema dus compleet gelogen zijn. De aanvaller plaatste het interview al snel op zijn Instagram met het bijschrift "Wat een lef" en een clown-emoji.

Gerelateerd: