Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Karim Benzema verlaat WK na dijblessure: "Moet aan het team denken"

 zo 20 november 2022 00:58

Op de vooravond van het WK kreeg titelverdediger Frankrijk slecht nieuws te verwerken. Gouden Bal Karim Benzema viel geblesseerd uit op training met pijn aan zijn bil. De blessure is zo ernstig dat de Real-spits het WK aan zich moet laten voorbijgaan.

Karim Benzema werd in de aanloop naar het WK door zijn club Real Madrid aan de kant gehouden met "spiervermoeidheid". Sommigen dachten dat het een excuus was om extra rust te nemen met het oog op Qatar.

Maar die geruchten klopten dus niet. Benzema trainde de voorbije dagen apart bij Frankrijk en kon vandaag pas voor het eerst met de groep meedoen.

 

Nog voor het einde van de training moest de Gouden Bal weer de kleedkamer in, na een spierblessure aan zijn bil. Onderzoeken, die tot na middernacht duurden, toonden aan dat er een spierscheurtje is in zijn linkerdij.

 

De blessure houdt Benzema nu weg van het WK. Bondscoach Didier Deschamps besliste om geen vervanger op te roepen.

 

De regerende wereldkampioen wordt voor dit WK geteisterd door een blessuregolf. Onder meer Paul Pogba, N'Golo Kanté, Presnel Kimpembe, Wesley Fofana, Christopher Nkunku en Mike Maignan haakten af door een blessure.

Benzema: "Moet aan het team denken"

Karim Benzema kan zijn teleurstelling niet verbergen in een bericht op Instagram. 

 

"In mijn leven heb ik nog nooit opgegeven, maar vanavond moet ik aan het team denken, zoals ik altijd heb gedaan", opent Benzema. 

 

"Om die reden neem ik afstand van de groep, opdat die een goed WK kan afwerken. Bedankt voor al jullie steunbetuigingen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Benzema verlaat lichtjes mankend het ziekenhuis

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: