Ga naar de inhoud

Weg naar Europees eremetaal loopt via Italië, Tsjechië en gastland Israël voor Belgian Cats

 wo 8 maart 2023 17:42

In Ljubljana is geloot voor de groepsfase van het EK basketbal voor vrouwen. Reekshoofd België werd ingedeeld met Italië, Tsjechië en Israël. Drie landen die op papier geen partij mogen zijn voor de Belgian Cats.

Het EK basketbal vindt van 15 tot 25 juni plaats in Slovenië en Israël. België kon zich plaatsen door een groep met Duitsland, Bosnië-Herzegovina en Noord-Macedonië te winnen.

 

Door hun prestaties op de voorbije toptoernooien - België veroverde onder meer 2 keer brons op het EK - waren de Cats reekshoofd bij de loting. Hierdoor ontweken ze toplanden als Spanje, Frankrijk en Servië.

Met Israël krijgen ze een van de twee gastlanden tegenover zich. Het zorgt ervoor dat de Belgen hun groepsmatchen in Tel Aviv zullen afwerken. De Cats openen hun EK ook tegen Israël  - de laatste jaren internationaal een onbeschreven blad - op 15 juni.

Een dag later treffen de Belgen Tsjechië, de Europese kampioen van 2005 maar de laatste jaren niet bepaald een hoogvlieger bij de vrouwen. De groepsfase wordt afgesloten tegen Italië, op papier de sterkste tegenstander van de Belgian Cats.

Als België zoals verwacht zijn groep wint, dan mag het rechtstreeks naar de kwartfinales, waar het een nummer 2 of 3 uit een andere groep treft. Een mogelijke halve finale is dan vermoedelijk tegen Frankrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.