Waarom zit Scott Parker nog op de Brugse bank? "Moet meteen meerdere mensen vervangen"

  Vanavond staat Scott Parker langs de lijn bij Club Brugge in de CL-match tegen Benfica. De trainer staat nochtans onder stevige druk. Franky Van der Elst denkt dat het moment gewoon verkeerd zit om nog eens van trainer te wisselen bij de landskampioen. 

  Tegen alle verwachtingen in, zit Scott Parker nog op de bank bij Club. Wat is de reden dat hij er nog is? "Het tijdstip", denkt Van der Elst. "Er zijn nog maar zes wedstrijden meer in de reguliere competitie. En het zou dan ook al de derde coach worden dit seizoen."

   

  "Ze hebben ook twee Engelse assistenten nu dus je moet dan eigenlijk niet 1 iemand vervangen, maar een aantal mensen."

   

  "Vanuit de club zelf is er enkel nog Rik De Mil die dan naar voor komt. Misschien moeten ze dan weer wat mensen doorschuiven. Zoals Nicky Hayen. En diens positie als coach van Club NXT moet dan weer iemand anders invullen."

   

  "Maar wie is er beschikbaar? Als je een schokeffect wil creëren."

   

  "Club zit gewoon in een moeilijke positie om nu iets te doen."

  "Bewijst dit ook niet dat Verhaeghe zich niet had moeten moeien met de Rode Duivels?"

  Filip Joos pikt in met een heel andere bedenking. "Heb je ook niet het gevoel dat dit ergens bewijst dat Bart Verhaeghe zich niet had moeten moeien met de Rode Duivels? Stel nu dat het fout loopt met Domenico Tedesco? Ik snap niet waarom hij ook daar weer aan boord is geklommen."


  "Met Parker heeft hij de foute keuze gemaakt. Dat is duidelijk. Dat werkt niet en dat weet Parker zelf ook. Eigenlijk wacht die man op zijn ontslag. Dat is jammer en pijnlijk."


  "Ik begrijp dat je belangrijk wil zijn voor het Belgische voetbal. Maar ik vind dat fout dat de KBVB er ook de voorzitter van Club Brugge heeft bijgenomen."


  "Als het slecht gaat met Tedesco, krijgt hij veel sneller die stempel van iemand die door Verhaeghe gekozen is. Zo werkt het."

  Extra Time

  Voetbaltalkshow waarin Aster Nzeyimana en Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten de vinger aan de pols houden van de voetbalactualiteit. Hugo Cuypers, Franky Van der Elst en Arnar Vidarsson zijn de analisten.
  di 21 februari 2023 61 min