Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  18 - Danilith Nokere Koerse
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Bij Alpecin-Deceuninck staat de teller nog op 0: "Niet leuk, maar het komt wel goed"

 ma 27 februari 2023 16:19
Christoph Roodhooft en Jasper Philipsen.
Teamchef Christoph Roodhooft en kopman Jasper Philipsen in de Omloop.

De eerste weken van het nieuwe wielerseizoen hebben nog niet veel opgeleverd voor Alpecin-Deceuninck. "De Omloop was slecht", is teamchef Christoph Roodhooft eerlijk in zijn analyse. "Zondag in Kuurne hadden we dan weer pech."

In het openingsweekend is Alpecin-Deceuninck er nauwelijks aan te pas gekomen. Kopman Jasper Philipsen werd zaterdag 33e in de Omloop, nieuwkomer Soren Kragh Andersen haalde Ninove pas als 99e. In Kuurne was de Australiër Kaden Groves (14e) de eerste van de ploeg.

 

Christoph Roodhooft windt er geen doekjes om. "Zaterdag liep het ronduit slecht. We waren niet aanwezig als ploeg", stelt de teamchef.

 

"Misschien mogen we niet te streng zijn, omdat onze renners net een hoogtestage achter de rug hadden, maar leuk is anders."

 

Jumbo-Visma wist wel te scoren na een hoogtestage. "Daar mogen we niet naar kijken", stelt Roodhooft. "Onze prestaties waren gewoon ontgoochelend."

 

"Al kan het snel keren", hoopt de teamchef. "We hebben gezien dat Philipsen conditioneel in orde is en volgend weekend komt Mathieu van der Poel weer in actie. Morgen vertrekken we alvast naar Italië om er de Strade Bianche voor te bereiden."

Naar Jumbo-Visma mogen we niet kijken.

Christoph Roodhooft

"Het komt wel goed"

"In Kuurne-Brussel-Kuurne kenden we dan weer pech", gaat Christoph Roodhooft voort.

 

"Op het slechtste moment haakte de helft van de ploeg in mekaar, omdat er ergens een renner uit zijn pedaal was geklikt. We hebben nog geprobeerd om Jasper Philipsen vooraan te brengen, maar dat is niet gelukt."

 

"Het zat allemaal wat tegen", besluit de teamchef van Alpecin-Deceuninck, "maar we werken gewoon voort en dan komt het wel goed."

Zaterdag begint Mathieu van der Poel eraan

Morgen stelt Alpecin-Deceuninck in Le Samyn onder anderen Dries De Bondt en  Soren Kragh Andersen op. 

 

Zaterdag komt de grootmeester een eerste keer in actie. Dan rijdt Mathieu van der Poel de Strade Bianche, samen met gravelkampioen Gianni Vermeersch.

 

Of de teller dan nog op 0 staat?