Ga naar de inhoud

IJzersterke Anthony Perez zet favorieten een neus in Faun Drôme Classic

 zo 26 februari 2023 16:25
Anthony Perez (Cofidis) werkte een solo van 40 kilometer perfect af.

Anthony Perez (Cofidis) heeft met een machtige solo de Faun Drôme Classic naar zijn hand gezet. De 31-jarige Fransman reed bijna 40 kilometer alleen op kop en hield uiteindelijk meer dan een minuut over aan de meet.

Net zoals de Faun-Ardèche Classic schotelde de Faun Drôme Classic de renners in Zuid-Frankrijk de nodige hellingen voor.

Al snel werd duidelijk dat de vroege vlucht van de dag geen schijn van kans maakte toen de ploegen van de favorieten de gashendel opendraaiden.

Op goed 80 kilometer van het einde vond dan ook de eerste echte schifting plaats. Die werd echter niet veroorzaakt door een steile helling, wél door de stevig waaiende wind.

Het peloton brak uiteen in verschillende waaiers. Het eerste groepje bestond uit enkele namen om duimen en vingers van af te likken: Alaphilippe, Gaudu, Rui Costa, Simmons, Bardet en Skjelmose. 

Slag om slinger vuurden de favorieten speldenprikken op elkaar af, maar uiteindelijk was het Anthony Perez die op bijna 40 kilometer van de streep er alleen op uit kon trekken.

De thuisrijder bouwde - ondanks de stevige tegenwind -zijn voorsprong gestaag uit en profiteerde van de flauwe samenwerking bij de achtervolgers.  Voor Perez is het meteen zijn eerste zege in een eendagswedstrijd.

Uitslag Faun Drôme Classic
1. Anthony Perez (Fra) Cofidis 4u57'26"
2. Rui Costa (Por) Intermarche-Circus-Wanty +1'11"
3. Andrea Bagioli (Ita) Soudal-Quick Step +1'11"
4. David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ +1'13"
5. Quinn Simmons (VS) Trek-Segafredo +1'13"
6. Mattias Skjelmose (Den) Trek-Segafredo +1'34"
7. Georg Zimmermann (Dui) Intermarche-Circus-Wanty +1'38"
8. Simon Clarke (Aus) Israel-Premier Tech +1'41"
9. Corbin Strong (Aus) Israel-Premier Tech +1'43"
10. Dorian Godon (Fra) AG2R Citroën Team +1'48"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.