Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Mooi beeld: Sonny Colbrelli is waterdrager voor Bahrain Victorious in Omloop

 za 25 februari 2023 15:51
Colbrelli hielp zijn ploeg in de bevoorradingszone.
Colbrelli hielp zijn ploeg in de bevoorradingszone.

Een opvallend beeld tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Sonny Colbrelli, die bijna een jaar geleden noodgedwongen moest stoppen met koersen, helpt zijn ex-ploeg als waterdrager. 

Het was Team Bahrain Victorious dat een foto van Colbrelli postte op Twitter. "Wat een fantastische helper", liet de ploeg optekenen. 

 

Colbrelli was vorig jaar nog 2e in de Omloop, dit jaar toont de Italiaan zijn snelle benen tijdens de bevoorrading. 

 

In 2021 won Colbrelli een mythische herfsteditie van Parijs-Roubaix, de mooiste overwinning van zijn carrière. Een jaar later sloeg het noodlot echter toe. 

 

Na de openingsetappe van de Ronde van Catalonië, zakte Colbrelli in elkaar. Hij moest gereanimeerd worden, later werden hartritmestoornissen vastgesteld. De Italiaan moest daardoor noodgedwongen stoppen met wielrennen. 

 

Colbrelli won in zijn carrière onder meer De Brabantse Pijl en de Benelux Tour. 2021 was een wonderjaar, naast de overwinning in Parijs-Roubaix werd hij toen ook Europees- en Italiaans kampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.