Ga naar de inhoud

Luca Brecel begint goed aan Players Championship en ontloopt eerste reekshoofd Mark Allen

 wo 22 februari 2023 17:35
Brecel staat voor het eerst in de kwartfinale van het Players Championship.

Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Players Championship, het toernooi met de 16 beste spelers van het seizoen. Brecel klopte Jack Lisowski (WS-12), na een hoogstaande partij met 6-4. Brecel ontloopt in de kwartfinale reekshoofd Mark Allen, die meteen sneuvelde.

Het Players Championship is een belangrijk rankingtoernooi met de beste zestien spelers van de jaarranking. Brecel plaatste zich als achtste reekshoofd en trof in de achtste finale Jack Lisowski, het nummer 12 van de wereld.

 

Brecel schoot met een 99-break het best uit de startblokken. Lisowski kwam langszij en nam met breaks van 77, 85 en 104 het voortouw tot 3-4. Brecel bleef met breaks van 83, 51 en 78 in het spoor en kwam met een 58 op één frame van de zege. 

 

Lisowski leek nog een decider af te zullen dwingen, tot hij bij 53 een makkelijke rode miste, wat Brecel in twee beurten afstrafte. "The Belgian Bullet" plaatst zich zo voor het eerst voor de kwartfinale op het Players Championship. Bij vier vorige deelnames strandde hij steeds in de eerste ronde. 

O'Connor en niet Allen wacht Brecel op

Om nog beter te doen moet Brecel donderdagnamiddag voorbij Joe O'Connor (WS-37). Die 27-jarige Engelsman schakelde verrassend met 6-3 Mark Allen (WS-3) uit, het eerste reekshoofd en dé man van dit seizoen, met onder meer eindzeges op het UK Championship en de World Grand Prix.


Brecel speelde twee keer eerder tegen O'Connor en won beide keren. In 2018 versloeg hij de Engelsman in de eerste ronde van het China Championship met 5-1, vorig jaar in de eerste ronde van het Northern Ireland Open met 4-0.

 

De eindwinnaar in Wolverhampton strijkt 125.000 pond op. Brecel, het nummer 10 van de wereld, is met zijn kwartfinale al zeker van 15.000 pond. Onze landgenoot staat virtueel nu ook op een 9e plek op de wereldranking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.