Ga naar de inhoud

Jonge Fransman Kévin Vauquelin opent erelijst met zege in Tour des Alpes Maritimes et du Var

 vr 17 februari 2023 16:29

Na een pak ereplaatsen heeft Kévin Vauquelin (Arkéa Samsic) op zijn 21e voor het allereerst als prof kunnen juichen. In de eerste rit van de Tour des Alpes Maritimes et du Var reed hij in de laatste kilometer weg van zijn medevluchters Neilson Powless, Kevin Geniets en Aurélien Paret-Peintre.

"Enfin", prevelde een dolgelukkige Kévin Vauquelin na de finish. De Fransman is nog maar sinds vorig jaar profrenner, maar sinds die overstap stapelde hij de tweede plaatsen op: 7 maar liefst in zijn eerste jaar.

Ook dit jaar was de 21-jarige Fransman van Arkéa Samsic sterk aan het seizoen begonnen, met opnieuw een handjevol ereplaatsen in de Ster van Bessèges.

Maar in de Tour des Alpes Maritimes et du Var vielen de puzzelstukken voor Vauquelin dan toch eens goed. De sprinters hadden zich misschien ietwat mispakt aan de verraderlijke finale en dat zette de deur open voor avonturiers.

AG2R rolde de rode loper uit voor Aurélien Paret-Peintre, die ook weggeraakte, maar met Neilson Powless, Kevin Geniets en Vauquelin drie sterke beren meekreeg.

Het leek erop dat de 4 zouden sprinten om de zege in Ramatuelle, maar Vauquelin speculeerde niet op zijn sprint en zei in de laatste kilometer adieu tegen zijn vluchtgenoten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1
1. Kévin Vauquelin (Fra) 188 km in 4u23'07"
2. Neilson Powless (VS) op 5"
3. Kevin Geniets (Lux) z.t.
4. Aurélien Paret-Peintre (Fra) 9"
5. Bryan Coquard (Fra) 25"
6. Anthony Turgis (Fra) z.t.
7. Nacer Bouhanni (Fra)  
8. Anthony Perez (Fra)  
9. Marco Tizza (Ita)  
10. Clément Russo (Fra)  
19. Rémy Mertz  
Stand na rit 1
1. Kévin Vauquelin (Fra) 4u22'57"
2. Neilson Powless (VS) op 9"
3. Kevin Geniets (Lux) 11"
4. Aurélien Paret-Peintre (Fra) 19"
5. Bryan Coquard (Fra) 31"