Ga naar de inhoud

Bondscoach Gjergja selecteert 15 Belgian Lions die moeten hopen op mirakel in WK-kwalificaties

 vr 17 februari 2023 11:35

Bondscoach Dario Gjergja heeft vijftien Belgian Lions geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Groot-Brittannië en Turkije. Na een nederlaag tegen Griekenland eind vorig jaar hebben de Belgen hun WK-lot niet meer in eigen handen en moet de selectie hopen op een (klein) mirakel.

De Belgische basketmannen staan er niet al te goed voor in de WK-kwalificaties en hebben het niet meer in eigen handen, na een cruciale nederlaag eind vorig jaar tegen Griekenland. 

 

De Belgian Lions moeten tweemaal winnen en hopen dat Servië tweemaal (in Griekenland en thuis tegen Groot-Brittannië) verliest. Als dat scenario zich voltrekt, is België voor het eerst gekwalificeerd voor het WK in Japan, Indonesië en de Filipijnen. 

 

Retin Obasohan (ASVEL Villeurbanne) en Ismael Bako (Virtus Bologna) zijn er door Euroleague-verplichtingen volgende week niet bij. Als de Belgian Lions winnen in Newcastle, versterken beide internationals de selectie voor de wedstrijd tegen Turkije.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Selectie Belgian Lions

 

Vrenz Bleijenbergh (Oostende)

Haris Bratanovic (Oostende)

Thijs De Ridder (Antwerp Giants)

Vincent Kesteloot (Heidelberg)

Manu Lecomte (Buducnost Podgorica)

Siebe Ledegen (Okapi Aalst)

Alex Libert (Spirou Charleroi)

Jean-Marc Mwema (Antwerp Giants)

Xander Pintelon (Oostende)

Roby Rogiers (Antwerp Giants)

Milan Samardzic (Spirou Charleroi)

Loïc Schwartz (Saint-Quentin)

Jonathan Tabu (Cantu)

Kevin Tumba (Liège Basket)

Thibault Vanderhaegen (Leuven Bears)