Welles-nietesspelletje in Serie A: Davide Nicola wordt voor 2e keer in 31 dagen ontslagen door Salernitana

  Knipperlichtrelaties, ze komen ook in het voetbal voor. Vraag dat maar aan Davide Nicola, die voor de tweede keer in 31 dagen zijn boeltje moet pakken bij Serie A-club Salernitana. De Italiaanse hoofdcoach werd een maand geleden ontslagen, twee dagen later doodleuk opnieuw aangenomen, maar gisteren dan toch opnieuw naar de uitgang verwezen.

  Iedereen verdient een tweede kans, toch?

   

  Ook de Italiaanse voetbalclub Salernitana leek die leuze hoog in het vaandel te dragen.

  Exact een maand geleden zette het hoofdcoach Davide Nicola - na een 8-2-blamage tegen Atalanta - aan de deur. De Italiaanse club ging op zoek naar een nieuwe coach en had volgens de Italiaanse pers al een principeakkoord met Leonardo Semplici, maar de spelers zelf vroegen om de terugkeer van Nicola. 

   

  De club gehoorzaamde en na een telefoontje van de grote baas stond de coach twee dagen na zijn ontslag gewoon opnieuw de kegeltjes op het trainingsveld klaar te zetten.

  Uitstel van executie, zo bleek.

   

  Nicola "debuteerde" met een 0-2-verliespartij in de derby tegen Napoli, won nadien wel nog tegen Lecce (1-2), maar de kansloze 3-0-teleurstelling tegen Juventus en het meest recente verlies tegen rechtstreekse degradatieconcurrent Hellas Verona hebben hem alsnog zijn kop gekost.

   

  Salernitana liet gisterenavond voor de tweede keer in amper 31 dagen de C4 van Nicola uit de printer rollen. Deze keer definitief. Toch?