Ga naar de inhoud

Ex-ploegmaat Kevin De Bruyne scoort 11 (!) keer in eerste provinciale: "Geleerd van de beste"

 ma 13 februari 2023 18:19

Wie deze morgen de krant opensloeg op de regionale voetbalpagina's in Oost-Vlaanderen moest twee keer kijken toen hij de uitslag van de match SK Munkzwalm-Sp.Sint-Niklaas las. De match in eerste provinciale eindigde op 17 - 1 en Jonathan Ulens scoorde maar liefst 11 keer.

“Kieken met rijst en currysaus van Devos Lemmens”

 

Het (h)eerlijke antwoord van goalgetter Jonathan Ulens op de vraag wat hij zondag gegeten had voor zijn onwaarschijnlijk doelpuntenfestival. 

 

“Op de eerste diepe bal spurtte ik naar voren en knalde de bal met  links binnen.” Na acht minuten had Jonathan er al 4 gemaakt. “Mijn eerste 4 balcontacten gingen er meteen in.”

 

Na 90 minuten stond de waanzinnige 17-1 op het bord. Een uitslag die je zelfs niet in 4e provinciale zou verwachten, laat staan in eerste provinciale.

 

“Het is natuurlijk de verdienste van de hele ploeg dat we er gewoon volle bak voor blijven gaan zijn. Ik scoorde 11 keer, maar gaf ook 3 assists.”

 

De zwakte van de tegenstander speelde natuurlijk ook wel een rol. Sportkring Sint-Niklaas, de laatste in de stand is geen ploeg van niveau.

 

“Ze hebben geen bestuur, geen trainer en de spelers zeggen zelf dat ze meer cafévoetbal spelen. In de laatste weken hebben ze meer dan 35 spelers opgesteld, dat zegt genoeg.” 

Geleerd van Kevin De Bruyne

De 31-jarige Ulens is natuurlijk geen nobele onbekende in de provinciale reeksen in Oost-Vlaanderen. Hij scoort al jaren aan de lopende band. Niet alleen op het veld, maar ook in de zaal.

 

“Ik speel minivoetbal in eerste nationale bij Erwetegem. Elk jaar ben ik wel geselecteerd om speler van het jaar te worden en ook dit seizoen zit ik toch al aan 60 goals.”

 

“Maar ik heb het natuurlijk allemaal geleerd van de beste”, grapt Jonathan. “Ik speelde in de jeugdreeksen van AA Gent 3 jaar samen met Kevin De Bruyne.”

 

De ambitie om het nog hogerop te zoeken is er wel, maar de plaatser van ramen en deuren doet zijn job graag en het drukkere trainingsschema doet hem twijfelen.

 

“Een job moet je heel je leven doen, maar moest er een sportief topaanbod komen dan zou ik het toch durven overwegen."

Bekijk hier de 11 goals van Jonathan in 1min30