Ga naar de inhoud

Aston Martin wil met AMR23 in subtop raken: "95 procent is veranderd"

 ma 13 februari 2023 21:43
De Aston Martin AMR23.

Ook Aston Martin heeft het doek van zijn nieuwe wagen voor 2023 getrokken. Met de AMR23 hoopt de Britse renstal zich te mengen in het middenveld. Al toonde Fernando Alonso zich nog ambitieuzer: "We zullen niet blij zijn met de 4e, 3e of 2e plek."

Na een moeilijke start met de nieuwe regels kwam Aston Martin vorig seizoen maar laat op dreef. Het greep uiteindelijk maar net naast de 6e plek in het constructeurskampioenschap.

 

Met de AMR23 moet het beter gaan en hoopt de Britse renstal meteen competitief te zijn. De sidepods vertonen alvast gelijkenissen met die van de Red Bull vorig seizoen.

 

Aston Martin plukte dan ook Dan Fallows weg bij het team van wereldkampioen Max Verstappen om de nieuwe wagen te ontwerpen. "Je kan duidelijk zien dat de wagen helemaal anders is", vertelde hij. "Ongeveer 95 procent is anders dan de AMR22."

 

"We wilden iets gewaagds doen, we wilden agressief zijn. Dat kan je ook zien in het design van de wagen."

 

Die aanpak kan Fernando Alonso wel smaken. De 41-jarige veteraan maakte op de voorstelling al duidelijk dat hij "niet tevreden" zal zijn met de tweede plek. De tweevoudige wereldkampioen kwam deze winter over van Alpine.

 

De Spanjaard is de nieuwe ploegmaat van Lance Stroll. Stoffel Vandoorne is de reserverijder bij Aston Martin, samen met F2-kampioen Felipe Drugovich.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: