Ga naar de inhoud

Galatasaray verlost AS Roma van woelwater Nicolo Zaniolo

 wo 8 februari 2023 21:22
Zaniolo besliste de finale van de Conference League.

Dries Mertens krijgt er een opvallende ploegmaat bij: Galatasaray heeft de komst van Nicolo Zaniolo afgerond. De 23-jarige Italiaanse middenvelder lag in de clinch met AS Roma. 

Nicolo Zaniolo stond in zijn jeugdjaren - al is hij nog altijd maar 23 jaar - in het boekje van heel wat topclubs, maar de carrière van de flamboyante Italiaan bloeit niet zoals werd verwacht.

 

Zaniolo belandde in 2018 bij Roma, dat hem weggeplukt had bij Inter als pasmunt in de transfer van Radja Nainggolan.

 

De flamboyante middenvelder werd er na een rooskleurig begin echter afgeremd door zware knieblessures (in januari en september 2020) en met coach José Mourinho boterde het geenszins.

 

In de finale van de Conference League tegen Feyenoord was hij de matchwinnaar, maar Zaniolo lag de jongste maanden op ramkoers met zijn Portugese trainer.

 

De Roma-fans hadden het op het enfant terrible gemunt, maar Zaniolo was bijzonder kieskeurig tijdens de mercato. Hij weigerde het enige concrete bod van Bournemouth, maar mogelijke geïnteresseerde clubs als Tottenham en Milan maakten niets concreet.

 

In Turkije was de transfermarkt nog open en Galatasaray heeft beide partijen een plezier gedaan.

 

Hij tekent voor 4,5 jaar, maar houdt met een beperkte afkoopsom in zijn contract alle opties voor zijn toekomst open. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.