Hartverwarmend: Leipzig-kapitein mist mogelijk Bundesliga-topper door stamceldonatie

 di 7 februari 2023 13:07
Willi Orban
Voor Willi Orban komt het voetbal even op de tweede plaats.

Leipzig-aanvoerder Willi Orban moet komend weekend mogelijk verstek laten gaan voor de topper tegen Union Berlijn. De Hongaarse verdediger heeft een oproep gekregen als stamceldonor. "Voetbal is nu even van ondergeschikt belang", reageert Orban.

Willi Orban staat al sinds 2017 geregistreerd als stamceldonor nadat zijn team RB Leipzig deelnam aan een campagne. Recent kreeg de 30-jarige verdediger een oproep om stamcellen te doneren.

 

Sinds afgelopen zaterdag krijgt Orban voorbereidende injecties. De donatie vindt woensdag plaats in Dresden. Na zo'n procedure wordt aangeraden tot 10 dagen niet te sporten. Daardoor mist de Hongaar wellicht de topper tegen Union Berlijn van zaterdag.

 

"Ik heb niet getwijfeld", reageert Orban in het Duitse blad Bild. "Ik krijg een kans om met heel weinig moeite een mensenleven te redden. Ik hoop dat ik zo kan helpen om mijn ontvanger volledig te laten genezen."

 

"Natuurlijk mis ik nu waarschijnlijk de wedstrijd tegen Union Berlijn, maar dat is van ondergeschikt belang. Wie mij kent, weet dat ik er alles aan zal doen om zo snel mogelijk opnieuw bij de ploeg te komen."

 

Orban miste dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd bij Leipzig, dat 4e staat en over alle competities heen al 18 wedstrijden ongeslagen is. Zaterdag treft het met Union Berlin de huidige nummer 2 in de Bundesliga. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.