Ga naar de inhoud

"Ik ben voorbereid teruggekomen: iedereen zei me dat Belgische competitie geen cadeau is"

 di 7 februari 2023 11:06
Toby Alderweireld.

Toby Alderweireld (33) is een van de vele Belgische voetbalvedetten die de jongste jaren zijn teruggekeerd naar de heimat. Alderweireld is een sterkhouder bij Antwerp, maar niet elke collega viert een succesvollle rentree. Wordt zo'n terugkeer onderschat?

Toby Alderweireld streek afgelopen zomer vanuit Qatar neer bij Antwerp. Hij trof er ook Radja Nainggolan aan, maar die laatste is intussen weer vertrokken op de Bosuil.

 

Zijn rentree naar België is geen schot in de roos geworden, op Alderweireld kan Antwerp wel een huis (met een stevig dak) bouwen. Onderschatten wij de terugkeer van de vedetten naar onze competitie?

 

"Ik ben wel voorbereid naar België gekomen", antwoordde Alderweireld op die vraag in Extra Time.

 

"Ik zie mezelf niet als een vedette, maar er waren verwachtingen. Als je denkt dat je terugkeert en het effe zult doen: dat lukt echt niet."

 

"Ik heb met de juiste mensen gesproken en iedereen zei me dat de Belgische competitie geen cadeau is."

 

"Met die mentaliteit ben ik naar hier gekomen, om echt iets neer te zetten. Dat is belangrijk."

 

"Het begin was moeilijk", geeft Alderweireld toe. "De transfer sleepte vrij lang aan en ik moest mezelf fit houden."

 

"2 dagen na mijn eerste training speelde ik al Europees. Ik was blij dat ik in de zomer iets had gedaan."

 

(lees voort onder de video)

"Bondscoach? Ik was fan van Henry, terecht dat de spelers de bond moeten volgen"

Dat Toby Alderweireld op niveau speelt, is ook goed nieuws voor de Rode Duivels. Bij de nationale ploeg zal de verdediger binnenkort in principe kennismaken met Domenico Tedesco.

 

De nieuwe bondscoach is nog altijd niet officieel aangesteld, Alderweireld gaf vorige week mee dat hij de Italiaanse Duitser niet kende.

 

"Ik heb intussen wel wat opgezocht", lachte hij. "Spannend. Al moet het eerst nog officieel worden."

 

"Of de spelers inspraak hebben gehad? Neen, neen. En dat vind ik ook terecht. De voetbalbond beslist, de spelers moeten volgen."

 

Alderweireld zou zelf wel voorstander geweest zijn van assistent Thierry Henry. "Zeker. Hij heeft alles gewonnen en lag goed in de groep."

 

"De meeste mensen dachten dat hij Roberto Martinez 2.0 zou zijn of een variatie, maar hij heeft eigen ideeën. Ik was zeker fan van hem."

Gerelateerd: