Hein Vanhaezebrouck vlijmscherp voor beleid KAA Gent: "We zijn trots dat we iemand uit Haïti halen..."

  Hein Vanhaezebrouck nam zondagavond geen blad voor de mond. De trainer van KAA Gent laakte het (jeugd)beleid van zijn eigen club. "Hoeveel jongens zijn hier in twintig jaar doorgebroken in de A-kern? Je kan ze op twee vingers tellen."

  KAA Gent heeft een teleurstellende wintermercato achter de rug en dat zit trainer Hein Vanhaezebrouck duidelijk hoog.

  Ibrahim Salah trok op de slotdag voor een niet te weigeren som naar het Franse Rennes, met Gift Orban kwam er een relatief onbekende vervanger. Al had Vanhaezebrouck nog steeds moeite om een volwaardige selectie samen te stellen."

   

  "We hebben niet veel volk", besefte de coach. "Ik kon geen drie nieuwkomers het veld inbrengen bij ons. Integendeel. We hebben iemand verloren en hij is niet vervangen, want Gift Orban is nog niet speelgerechtigd. (zucht) Het was zoeken..." 

  Wij zijn afhankelijk van makelaars om spelers te halen. (lachje) We zeggen dan nog trots dat we iemand uit Haïti of Jordanië halen.

  Hein Vanhaezebrouck

  Het verschil met de weelde bij Racing Genk was zondag pijnlijk groot. Dat stelde ook Vanhaezebrouck vast.

   

  "De club heeft meer middelen. Ze hebben het de voorbije jaren veel beter aangepakt dan wij", klonk het plots scherp. "Genk zit met serieuze reserves, chapeau daarvoor. Misschien spelen ze dit jaar voor de vijfde keer kampioen."

   

  Dat laatste zinnetje kwam bijzonder verbitterd uit de mond van Vanhaezebrouck, wiens betoog nog een pak feller zou worden.

  "Malick (Fofana, een jeugdspeler van Gent, red.) was sterk. Alleen komt er niemand achter hem. Ook dat is een verschil met Racing Genk - de jeugdopleiding staat daar als een huis. Ik heb het zelf mogen meemaken: ieder jaar hebben ze jongens met kwaliteit, die ze ook bij Gent weghalen. Daar mag je als club fier op zijn."

   

  Waarna Vanhaezebrouck het verschil nog eens extra duidelijk maakte: "Wij zijn afhankelijk van makelaars om spelers te halen. (lachje) We zeggen dan nog trots dat we iemand uit Haïti of Jordanië halen."

   

  "Hoeveel jongens van ons zijn de voorbije jaren in de A-kern terechtgekomen? Je moet ze niet op één hand tellen, je hebt aan twee vingers genoeg."

  Bekijk de volledige persconferentie

  Gerelateerd: