Ga naar de inhoud

Seppe Smits wordt 14e in WB-finale slopestyle in Mammoth Mountain

 za 4 februari 2023 23:54
Seppe Smits (archieffoto)

De weergoden hebben roet in het eten van Seppe Smits gegooid in de WB-finale slopestyle in Mammoth Mountain (VS). Door de hevige wind werd de finale afgelast, Smits werd 14e. Evy Poppe haalde de finale net niet en eindigde als 9e.

Seppe Smits wil van geen ophouden weten. Ondanks veel blessureleed reist hij weer de wereld rond om het beste van zichzelf te geven op de WB snowboard. In Laax haalde hij de finale niet, in Mammoth Mountain kon hij zich op de slopestyle wel kwalificeren.

 

Maar door de weersomstandigheden werd de finale met 16 riders afgelast. De hevige windstoten maakten het te gevaarlijk om te springen. De uitslag werd gemaakt op basis van de resultaten in de kwalificaties. De 72,73 punten voor zijn beste run leverden Smits de 14e plaats op.

 

Evy Poppe sneuvelde wel in de kwalificaties. De jonge Belgische eindigde op plaats 9 en enkel de top 8 mocht door naar de finale. Ze kwam bijna 5 punten tekort voor een finaleplaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.