Belgische "knechten" in Hoogerheide: "Plek 3 zou een droom zijn"

 do 2 februari 2023 21:01
De Belgen Vandeputte, Adams, Vandebosch, Kuypers en Kielich.

In het dagelijkse leven is Niels Vandeputte ploegmaat van Mathieu van der Poel, op het WK is hij een van de "luitenanten" van Wout van Aert. En met Gerben Kuypers is er ook een elite zonder contract mee. Hoe kijken zij naar het WK?

Niels Vandeputte: "Of ik zondag een taak heb? Alle fans, zowel die van Van der Poel en Van Aert, willen een strijd zien tussen hen."

 

"Niemand mag hen iets in de weg leggen. Iedereen moet zijn eigen wedstrijd rijden en dan zien we wel wat het resultaat is. Als de sterkste wint, zullen weinig mensen ontevreden zijn."

 

"Plek 3 zou een droom zijn, maar als we kijken naar het seizoen, dan zijn er andere jongens die meer in aanmerking komen. Maar op een snel parcours kan een groep lang bij elkaar blijven. Die plaats ligt wel open, denk ik. Dat kan een gevecht worden met de Belgen onderling."

 

"Ik ben heel het jaar ploegmaat van Van der Poel, op dit WK van Van Aert. Ik was toch onder de indruk van Mathieu in Benidorm en Besançon. Ik kan niet voorspellen wie er zal winnen."

Gerben Kuypers: "Of ik me Kuifje in Wonderland voel? Toch wel. Halfweg november ben ik er door de bondscoach in beginnen te geloven. Hij had me een berichtje gestuurd. Ik toonde op het BK dat ik de selectie waard zou zijn."

 

"Wie er wereldkampioen wordt? Ik hoop Wout van Aert, maar het wordt een harde strijd. Het wordt moeilijk om een verschil te maken."

 

"Hopelijk eindig ik in de top 10. Misschien ben ik eens mee van bij de start en kan ik mijn krachten beter verdelen."

Gerelateerd: