Ga naar de inhoud

Neilson Powless blaast solo in La Marseillaise, Brent Van Moer is 3e

 zo 29 januari 2023 17:06

Voor het eerst heeft een Amerikaan de GP Marseillaise gewonnen, de openingskoers van het Franse wielerjaar. Neilson Powless (EF-EasyPost) had meer dan een minuut voorsprong op een groepje, waar Brent Van Moer (3e) en Jenno Berckmoes (4e) naar ereplaatsen sprintten.

Jarenlang had de GP La Marseillaise de eer om het wielerseizoen in Europa af te trappen, maar de voorbije jaren is de Zuid-Franse koers in snelheid genomen door de Spanjaarden.

 

Toch lokt La Marseillaise nog altijd schoon volk naar de Franse rivièra. De sprintersploegen, met onder meer Arnaud De Lie, zouden deze keer hun zin niet krijgen. Het waren de aanvallers die de bovenhand namen.

Neilson Powless zette op zo'n 30 kilometer van het einde zelf de beslissende aanval op. Ook Brent Van Moer en Jenno Berckmoes gingen mee, maar bergop was er niet veel te doen aan de Amerikaan, die met ruime voorsprong solo aankwam.

 

Voor Powless is het na de Clasica San Sebastian in 2021 en de Japan Cup in 2022 zijn derde profzege. EF-EasyPost zit ook al aan drie zeges dit seizoen, na eerdere triomfen van Alberto Bettiol en Marijn van den Berg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag GP Marseillaise (1.1)
1. Neilson Powless (VS) 168 km in 4u19'13"
2. Valentin Ferron (Fra) op 1'15"
3. Brent Van Moer z.t.
4. Jenno Berckmoes  
5. Krists Neilands (Let)  
6. Pierre-Luc Périchon (Fra)  
7. Thibault Guernalec (Fra)  
8. Lenny Martinez (Fra)  
9. Enzo Paleni (Fra)  
10. Petr Kelemen (Tsj) 1'19"