Ga naar de inhoud

Shirin van Anrooij rijdt het WK bij de beloften: "Geen stappen overslaan"

 ma 23 januari 2023 17:14
Shirin van Anrooij won dit seizoen al 6 crossen bij de profs.

Na veel getwijfel heeft Shirin van Anrooij beslist: de 20-jarige veldrijdster neemt eind volgende week deel aan het WK veldrijden bij de beloften. Van Anrooij maakt dit seizoen mee het mooie weer bij de profs, maar de Nederlandse wil haar symfonie voltooien bij de U23.

Shirin van Anrooij is met Fem van Empel en Puck Pieterse de grote smaakmaker in het veldritseizoen bij de vrouwen.

 

Het Nederlandse trio verdeelt zowat alle crossen onder elkaar en ondanks hun jonge leeftijd - bouwjaar 2002 - doen ze dat bij de profs.

 

Voor het WK in Hoogerheide konden ze kiezen voor de regenboogstrijd bij de elite of de beloften en Van Anrooij bewandelt niet hetzelfde pad als haar Nederlandse concurrentes.

 

Naar eigen zeggen is de kopvrouw van Baloise-Trek Lions "nog niet helemaal klaar met de U23".

Er komen nog veel jaren aan waarin ik voor een podiumplaats bij de elites kan strijden terwijl ik in Hoogerheide mijn periode als U23 mooi wil afsluiten. Ik kies er voor om mijn carrière stap voor stap uit te bouwen en wil hierbij geen stappen overslaan.

Shirin van Anrooij

"Er komen nog veel jaren aan waarin ik voor een podiumplaats bij de elites kan strijden terwijl ik in Hoogerheide mijn periode als U23 mooi wil afsluiten. Ik kies er voor om mijn carrière stap voor stap uit te bouwen en wil hierbij geen stappen overslaan", legt Van Anrooij uit.

 

"In 2020 in Dubendorf werd ik de allereerste wereldkampioen bij de junioren dames. In Hoogerheide ga ik nog een keer proberen alles te geven voor die mooie regenboogtrui. Ik blijf dus nog een jaartje U23, om vervolgens een plan te maken richting de komende jaren."

 

"De voorbije weken heb ik veel gepraat met de mensen om me heen en ik ben blij dat zowel mijn familie als mijn team deze beslissing ondersteunen."

 

"Ik had het gevoel dat het een 'nu of nooit' kans op een elite wereldtitel zou zijn, maar er was geen foute keuze en dat geeft alleen maar extra motivatie richting de komende jaren", besluit ze. 

 

"Nu de knoop is doorgehakt ligt mijn focus volledig op zondag 5 februari 2023." Van Anrooij won dit seizoen al 6 crossen met onder meer de veldritten in Koksijde en Zonhoven. 

Shirin van Anrooij werd gisteren 3e in Benidorm.