Ga naar de inhoud

Lef, rebounds, assists: "Vrenz Bleijenbergh is een alleskunner"

 ma 23 januari 2023 21:32
Vrenz Bleijenbergh was beslissende in de halve finale van de Beker van België.

Twee Belgische steunpilaren. Een op het veld en eentje naast het veld. Oostende en Charleroi maakten afgelopen weekend reclame voor de Belgische basketbalsport. Hoofdrollen waren weggelegd voor een Antwerpenaar op de loonlijst van Oostende en een Oostendenaar die Charleroi coacht.

Vrenz Bleijenbergh geldt al jaren als een golden boy van het Belgische basketbal. Nog altijd maar 22 jaar, maar na een verloren seizoen in het buitenland rezen er twijfels over de forward van 2,08 meter. 

 

Aan de kust duwt Bleijenbergh die twijfels dit seizoen opnieuw onder water. Met nog acht seconden op de klok trok hij met een driepunter zijn ploeg afgelopen weekend over de streep in een bloedstollende halve finale van de Beker van België tegen Charleroi. 

 

Geen toeval.

 

"Vrenz Bleijenbergh is een alleskunner, de enige speler in België die een triple double (drie statistieken in de dubbele cijfers tijdens een match) kan neerzetten", looft  basketbaljournalist Maarten Weynants de forward in aflevering van De Tribune, die bijna volledig gewijd is aan basketbal.

 

"In de Europese match van Oostende tegen Bahçeşehir plukte Bleijenbergh 15 rebounds in de heenmatch, 17 in de terugmatch en tijdens een andere match deelde hij 10 assists uit." 

 

"Tegen Charleroi in de beker toonde hij dan weer zijn lef door die broodnodige driepunter binnen te knallen helemaal op het einde."

 

Bleijenbergh droomt groots en wil zich op een dag graag NBA-speler noemen. Die droom steekt hij ook niet onder stoelen of banken op zijn sociale media. Leiden zijn dromen Bleijenbergh niet te veel af?

 

"In Oostende zijn ze in elk geval zeer lovend over zijn mentaliteit. Daar werden vroeger wel eens vragen bij gesteld, maar ik hoor dat hij heel hard werkt en doet wat hij moet doen aan de kust", zegt Weynants.

Coach Rotsaert gebruikt wapens die hij heeft

Spirou Charleroi greep tegen Oostende nipt naast een tweede bekerfinale in drie seizoenen. Bij de Waalse club is het een ex-speler van Oostende die zorgt dat Charleroi het Oostende zowel in de beker als in de competitie knap lastig maakt dit seizoen: Sam Rotsaert.

 

"Met zijn jonge ploeg brengt Rotsaert agressief basketbal. Volgens sommige mensen bij Oostende is het allemaal wat te agressief en speelt Charleroi meer rugby", zegt Maarten Weynants.

 

"Dat Simon Buysse (van Oostende) zijn pols brak afgelopen vrijdag in de heenwedstrijd was niet rechtstreeks het gevolg van het spel van Charleroi, maar zo voelden ze het wel aan in Oostende." 

 

"Ik denk vooral dat Charleroi probeert te spelen met de wapens die het heeft. Charleroi heeft niet het individuele talent om Oostende te verslaan en ook ervaring hebben ze niet of nauwelijks. Dan is alles geven het enige dat overblijft."

 

"Los daarvan heeft Oostende het altijd moeilijk gehad met agressief spelende ploegen."

 

Woensdag spelen Antwerp en Luik de terugmatch van de andere halve finale in de Beker van België. Ook die wedstrijd zou best spannend kunnen worden. Over de nieuwe (Amerikaanse) wind die bij basketbalclub Luik waait, hoort u meer in de volledige aflevering van De Tribune.

Beluister de hele aflevering van De Tribune

Gerelateerd: