Ga naar de inhoud

Peter Bol, 4e op 800m van Olympische Spelen en 7e op WK, test positief op epo

De Australische atletiekbond heeft atleet Peter Bol voorlopig geschorst, nadat hij een positieve epotest had afgelegd. De 28-jarige Australiër, die geboren werd in de Soedanese hoofdstad Khartoem, eindigde op de Olympische Spelen van Tokio in 2021 als vierde op de 800 meter.

Bol testte bij een controle buiten competitie afgelopen oktober positief op synthetische epo. Hij werd op 10 januari voorlopig geschorst. De atleet zei in een verklaring op Twitter onschuldig te zijn. Hij wil dat zijn B-staal wordt gecontroleerd.

"Om duidelijk te zijn, ik heb nooit in mijn leven epo gekocht, onderzocht, in bezit gehad, toegediend of gebruikt", benadrukte hij.

De Australiër werd vorig jaar 7e op de 800 meter op het WK in Eugene (VS). Op de Gemenebestspelen in Birmingham (GBr) pakte hij zilver.

Volgens de regels van het Wereldantidopingagentschap (WADA) riskeert Bol een schorsing van 4 jaar als hij schuldig wordt bevonden aan het gebruik van het verboden middel. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.