Ga naar de inhoud

Opvallende transfer in de F1: Williams strikt strategische topman van Mercedes

 vr 13 januari 2023 15:17
Vowles (links) naast Mercedes-baas Toto Wolff.

Williams heeft een verrassende toptransfer aangekondigd. James Vowles wordt de nieuwe Team Principal van de renstal. De 43-jarige Brit maakt de overstap van Mercedes, waar hij jarenlang een erg belangrijke pion was als strategisch directeur.

Vowles heeft een grote staat van dienst in de Formule 1. Eerder was hij ook al actief bij Honda en Brawn. Hij volgt bij Williams de Duitser Jost Capito op, die begin december vertrok.

 

Vowles veroverde met Mercedes zeven wereldtitels, zes met Lewis Hamilton en eentje met Nico Rosberg. Daar kwamen nog acht wereldtitels bij de constructeurs bovenop.   

 

"Ik ben heel trots en enorm enthousiast om bij Williams aan de slag te gaan", reageerde Vowles in een videoboodschap op Twitter. 


"Ik heb mislukkingen gekend in mijn carrière, maar ook heel veel succes. Ik ben de honger om te winnen nog niet kwijt geraakt. Ik kan niet wachten om te beginnen."

 

Williams eindigde vorig jaar als tiende en laatste in het constructeurskampioenschap. Het nieuwe F1-seizoen start op 5 maart in Bahrein. 

 

De Thai Alex Albon en de Amerikaan Logan Sargeant zijn de piloten van Williams komend seizoen. Sargeant vervangt de Canadees Nicholas Latifi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.