Ga naar de inhoud

Vader van junior en BK-podiumkandidaat Wies Nuyens speelde mee in Het Eiland

 vr 13 januari 2023 11:16
De vader van Wies Nuyens is Tony Paillard uit Het Eiland.
De vader van Wies Nuyens is Tony Paillard uit Het Eiland.

Bij de junioren is het morgen op het BK veldrijden uitkijken naar topfavoriet Yordi Corsus en kampioenschapsman Wies Nuyens. Die laatste is niet de zoon van Nick Nuyens, maar wel de zoon van een acteur uit Het Eiland.

Kent u nog Tony Paillard? De technicus bij Cynalco Medics, die tot vervelens toe Michel Drets opbelde om een vriendschapsband te smeden in de komische serie Het Eiland.

 

Die Tony Paillard - echte naam Luc Nuyens - staat morgen in de materiaalpost van het BK veldrijden om zijn zoon Wies Nuyens te ondersteunen bij de junioren.

 

"Zelf heb ik nog meegespeeld in de film Binti. Maar dat was een heel kleine rol", zegt veldrijder Wies, die nog nooit naar Het Eiland heeft gekeken.

 

 "Acteur worden was nooit een droom. Ik wou als 12-jarige veldrijder worden."

Wies Nuyens: "Ik ben underdog op het BK"

Nuyens is volgens bondscoach Sven Vanthourenhout een kanshebber op een medaille op het BK voor junioren.

 

"Ik kan heel goed om met de druk van kampioenschappen", zegt Nuyens. "Op het BK eindigde ik vorig jaar als eerstejaarsjunior 5e, waardoor ik mee mocht naar het WK (waar Nuyens 7e werd)."

 

"Ook op het EK in Namen was ik dit jaar op weg naar een goed resultaat, totdat ik afgeremd werd door een lekke band."

Nuyens moest op het EK vrede nemen met de 6e plek. "Maar zonder die lekke band was ik zeker 4e of zelfs op het podium geëindigd."

Ik kan heel goed om met de druk van kampioenschappen.

Wies Nuyens

Morgen verwacht Nuyens een strijd tussen 4 renners voor de Belgische titel.

 

"Yordi Corsus, Viktor Vandenberghe en Seppe Van den Boer en mezelf. Maar die 3 staan wel boven mij", geeft de 17-jarige Nuyens toe.

 

"Met een goede dag kan ik me als underdog tussen hen smijten en zelfs voor hen eindigen. Laten we hopen dat ik morgen zo'n dag heb."

Wies Nuyens is 17 jaar jong.
Wies Nuyens is 17 jaar jong.

Kijk morgen live naar het BK veldrijden

Het Belgisch kampioenschap bij de junioren is morgen vanaf 13.30 uur te bekijken op Eén en op deze pagina. Ook op Radio 1 volgen we dit weekend het BK veldrijden op de voet.

Gerelateerd: