Ga naar de inhoud

Franse bondspreses slaat mea culpa, nadat uitspraken over Zidane in zijn gezicht ontploft waren

 ma 9 januari 2023 13:29
Frans bondscoach Didier Deschamps met zijn bondsvoorzitter Noël Le Graët tijdens de finale op het WK in Qatar.

De voorzitter van de Franse voetbalbond, Noël Le Graët, heeft spijt van een aantal uitspraken die hij afgelopen weekend deed over Zinédine Zidane. Hij sprak in een interview denigrerend over de voetballegende wanneer gevraagd werd of "Zizou" in beeld was als bondscoach. Toen was er van de contractverlenging van Didier Deschamps nog geen sprake. 

"Ik wil mij excuseren voor mijn uitlatingen, die absoluut niet weergeven hoe ik denk over de speler die hij was en de trainer die hij geworden is", luiden de excuses van Le Graët in een persbericht. 

 

Op RMC Sport kreeg de Franse bondsvoorzitter de vraag wat hij vond van de geruchten dat Zidane een mogelijke kandidaat zou zijn om Didier Deschamps op te volgen.

 

Le Graëts bruusk antwoord: "Ik zou zelfs mijn telefoon niet voor hem opnemen. Wat zou ik hem zeggen? Goeiendag, meneer, maak je geen zorgen, zoek een ander club, ik heb net een akkoord met Didier?"   

 

Brazilië zou wel geïnteresseerd zijn in de diensten van de ex-international, maar ook dat laat de bondsvoorzitter koud: "Hij doet maar wat hij wil. Ik heb hem nooit gesproken. We waren nooit van plan afscheid te nemen van Didier." 

 

Intussen heeft Didier Deschamps ook bijgetekend als bondscoach van Les Bleus tot 2026.

 

De uitspraken ontploften als een bom in het gezicht van de Le Graët.  Zo liet

Kylian Mbappé, dé sterspeler in de huidige Franse selectie, al op twitter weten wat hij van die uithaal vond: "Zidane is Frankrijk. Met zo'n legende kan je niet op die manier omgaan."  

 

Ook Real Madrid, waar Zidane als speler en coach talrijke successen boekte, reageerde maandag in een officieel communiqué misnoegd en noemt de uitlatingen "ongepast" en vraagt een "onmiddellijke rechtzetting".

 

In de hoop om de schade te beperken, zegt Le Graët nu dat hij beseft dat hij te ver is gegaan. Hij benadrukt "dat Zinédine Zidane weet welk immens respect ik voor hem heb, zoals alle Fransen".   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Even was sprake dat Zidane een mogelijke opvolger voor Deschamps zou geweest zijn.
Gerelateerd: