Ga naar de inhoud

Voormalig Frans international Blaise Matuidi bergt zijn voetbalschoenen op

 vr 23 december 2022 17:24
Matuidi werd 4 jaar geleden wereldkampioen met Frankrijk.
Matuidi werd 4 jaar geleden wereldkampioen met Frankrijk.

Op zijn 35e heeft de Franse middenvelder Blaise Matuidi beslist om een punt achter zijn carrière te zetten. Matuidi maakte 4 jaar geleden nog deel uit van de wereldkampioenenploeg van Frankrijk.

Blaise Matuidi was op het WK in Rusland 4 jaar geleden een vaste waarde in de Franse nationale ploeg.

 

De middenvelder kroonde zich met Mbappé en co tot wereldkampioen. Een jaar later nam hij afscheid van Les Bleus.

 

Op clubniveau verdedigde Matuidi de kleuren van onder meer PSG en Juventus. Hij verzamelde met die topclubs 5 Franse titels en 3 Italiaanse titels.

 

In de herst van zijn carrière liep het fout. Matuidi ruilde in de zomer van 2020 Matuidi voor Inter Miami, waar David Beckham voorzitter is. Maar dat bleek achteraf een ongelukkige keuze te zijn.

 

Matuidi was door Inter Miami niet aangeduid als 1 van de 3 spelers wiens loon het salarisplafond - vastgelegd door de MLS - mocht overschrijden. Maar zijn loon oversteeg ruimschoots dat plafond.

 

Het gevolg: Inter Miami kreeg een boete van 2 miljoen dollar. Matuidi zelf kwam het voorbije jaar niet meer in actie voor de MLS-club, omdat de club hem niet meer op de spelerslijst zette.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.