Ga naar de inhoud

Wout van Aert wil wat rust thuis: "Stop met aan mijn deur te bellen aub"

 do 22 december 2022 21:14
Van Aert.
Van Aert.

Wout van Aert gaf vandaag een persconferentie over zijn wielerprogramma, maar had in de marge daarvan nog een verzoek voor zijn supporters. "Het gebeurt wekelijks dat mensen gewoon bellen aan de deur. Ik word toch liever met rust gelaten thuis", is hij eerlijk.

Wout van Aert is populair. Bij de pers, maar ook bij de fans. En dat heeft zeker ook nadelen.

 

"Ik merk dat de aandacht voor mij steeds groter wordt. Ik denk altijd dat het niet erger kan, maar dan blijkt toch van wel", vertelde hij in de marge van de persconferentie.

 

"Mensen bellen gewoon aan mijn deur. Dat is nergens voor nodig. De kans dat ik de deur open doe, is miniem. Het gebeurt regelmatig dat mensen aan mijn deur staan, wekelijks zelf. Ze bellen aan met een speciaal verzoek: om een truitje te signeren of ze organiseren iets speciaals. Iedereen heeft zijn uniek verhaal en ik begrijp dat wel, maar gemakkelijk is het niet altijd. Ik word liever met rust gelaten als ik thuis ben."

 

"Meestal doe ik dus gewoon niet open. Dat kan je misschien schrijven, dan gaan er misschien wat minder mensen komen", lacht hij. 

Meestal doe ik dus gewoon niet open. Dat kan je misschien schrijven, dan gaan er misschien wat minder mensen komen.

Wout van Aert

"Het verbaast me soms wel nog. Vroeger was ik gekend in het veldrijden, maar nu gaat dat toch veel breder buiten België."


Wereldwijd? "Dat misschien niet, maar toch wel in heel Europa en dat is altijd toch wel een aparte gewaarwording. In het buitenland had ik toch lang het gevoel dat ik "op mijn gemak" was, maar plots word ik daar ook herkend.


"Je leert als renner wel dat het er bij hoort, die vele aandacht, en ik probeer op mijn manier daar wel mee om te gaan en vriendelijk te blijven als het kan, maar ik merk wel dat ik daar veel assertiever in ben geworden. Als ik vind dat ik iets niet hoef te doen of als ik van oordeel ben dat ze in mijn privé-sfeer komen, dan ga ik dat wel duidelijk maken."  

Gerelateerd: