Ga naar de inhoud

Nederlands sportgala bekroont Max Verstappen en Irene Schouten

Irene Schouten.

In ons land worden op 6 januari de beste sporters in de bloemetjes gezet tijdens het sportgala, in Nederland was het vanavond van dattum. Max Verstappen maakte zijn hattrick compleet, Irene Schouten bevestigde haar status als "Koningin van de Winterspelen". 

Max Verstappen ontving net als in 2016 en 2021 de prijs voor Sportman van het Jaar. De Nederlandse F1-rijder liet zich vertegenwoordigen door zijn zus.

 

Verstappen verlengde zijn wereldtitel met bravoure: hij won 15 van de 22 races. Baanwielrenner Harrie Lavreysen en schaatskampioen Thomas Krol beten in de verkiezing in het zand.

 

Bij de vrouwen zegevierde met Irene Schouten de beste Nederlandse schaatsster. Schouten veroverde drie keer goud (3.000m, 5.000m en massastart) en één keer brons (achtervolging) op de Winterspelen.

 

Shorttrackster Suzanne Schulting (twee keer goud in Peking) en wielrenster Annemiek van Vleuten (Giro, Tour, Vuelta en WK) stonden mee op het podium. 

 

De Sportploeg van het Jaar was de 4x400 meterploeg bij de vrouwen. De atletes kregen de voorkeur op onder meer Jumbo-Visma, wat op sociale media op onbegrip werd onthaald. Femke Bol, individueel niet bij de laatste genomineerden, zakte niet af naar het gala. 

Van Vleuten, Schouten en Schulting.