Ga naar de inhoud

Kompany en Burnley danken Manuel Benson voor twee goals in zege tegen Middlesbrough

 za 17 december 2022 18:51
Benson viert met zijn ploegmaats: hij zit dit seizoen al aan 8 goals.

Burnley blijft dominant de stand aanvoeren in de Engelse Championship. De ploeg van coach Vincent Kompany won met 3-1 van Middlesbrough en mocht daarvoor Manuel Benson danken. Onze landgenoot scoorde twee keer. 

Burnley blijft aan de leiding gaan in de Championship, de op één na hoogste Engelse voetbalafdeling, nadat het zaterdag de rug rechtte tegen Middlesbrough op de 23e speeldag. 

 

De ingevallen Dominic Watmore opende snel na rust de score voor Middlebrough, maar de "Clarets" keerden de scheve situatie nog volledig om via Benson. Het waren al het zevende en achtste competitiedoelpunt voor de voormalige speler van Genk en Antwerp.    

 

Een eigen goal van Jonathan Howson legde de partij twintig minuten voor het eind in een beslissende plooi voor Burnley. Thuisspeler Connor Roberts incasseerde in de voorlaatste minuut wel nog een rechtstreekse rode kaart na een strafschopovertreding, maar Chuba Akpom (ex-STVV) miste de aansluitingstreffer.   

 

In het algemene klassement prijkt Burnley helemaal bovenin met 47 punten. Dat zijn er momenteel zes meer dan eerste achtervolger Sheffield United, dat zelf pas maandag in actie komt. De eerste twee teams aan het einde van de rit promoveren rechtstreeks naar de Premier League.