Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

El Khannouss glundert na debuut: "Nu Simba en over 4 jaar Mufasa? Hopelijk"

 za 17 december 2022 20:47

Dit vertelt hij later aan zijn kleinkinderen. Bilal El Khannouss debuteerde tijdens de troostfinale voor de Marokkaanse nationale ploeg. De Nederlandse voetbalpersoonlijkheid Soufiane Touzani sprak achteraf met de speler van Genk: "Wellicht komt het besef pas wanneer we in Marokko zijn."

De NOS liet voor de gelegenheid Soufiane Touzani - een Nederlander met Marokkaanse roots - de interviews afnemen.

 

Bij de voetbalpersoonlijkheid stond Bilal El Khannouss met gemengde gevoelens: "Ik ben fier om mijn debuut te maken en dat we zo ver kwamen in het toernooi. Anderzijds is er ook ontgoocheling, want we wilden die derde plaats pakken."

 

"Of we al beseffen wat we gedaan hebben? Dat moet nog komen. Wellicht dringt het pas door wanneer we opnieuw in Marokko zijn."

 

El Khannouss genoot alvast van zijn eerste minuten bij de nationale ploeg. "Toch was het zeker niet de makkelijkste wedstrijd. Tegenover Modric en Kovacic staan: dat zijn twee van de beste middenvelders ter wereld."

 

Touzai sloot het interview af met een amusante opmerking. "Je bent 18 jaar, man. Ben jij nu Simba (een leeuwenwelp, red.) en over vier jaar Mufasa (de leeuwenkoning, red.)?"

 

"Hopelijk", lachte de Genk-middenvelder. "Ik moet nu mijn voetjes op de grond houden en hard werken."

Gerelateerd: