Ga naar de inhoud

Dit zijn de 18 Red Wolves voor het WK handbal: "Willen de volgende ronde halen"

 do 15 december 2022 16:21
De Red Wolves zijn er voor het eerst bij op het WK handbal.
De Red Wolves zijn er voor het eerst bij op het WK handbal.

Bondscoach Yérime Sylla heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK handbal, dat volgende maand plaatsvindt in Zweden en Polen. De coach van de Red Wolves is ambitieus voor het allereerste WK handbal met België. "We willen de volgende ronde halen", klinkt het.

De Belgische mannen nemen voor het eerst deel aan het WK. Ze werden ondergebracht in groep H in het Zweedse Malmö en treffen in de poulefase achtereenvolgens wereldkampioen Denemarken, Tunesië en Bahrein.

 

"Het is een poule met mogelijkheden", zegt bondscoach Yérime Sylla. "Ons doel is dan ook duidelijk: we willen de volgende ronde halen. Een ander doel is dat we als groep ervaring willen opdoen en stijgen op de Europese en wereldranking. Niet enkel cijfermatig maar ook de spelers een ontwikkeling te laten doormaken."

 

"Kijk, dit is een eerste kwalificatie waarvoor we jaren hard hebben moeten werken. Eens je zo'n ervaring hebt meegemaakt, is de honger aangescherpt en wil je meer als speler én als groep. We willen ons regelmatiger kwalificeren."

De 18 Red Wolves voor het WK handbal

 • Nick Braun (Krefeld Niederrhein-Dui)
 • Pierre Brixhe (Wezet)
 • Quinten Colman (Dijon-Fra)
 • Sébastien Danesi (Wezet)
 • Jeroen De Beule (Bocholt)
 • Joris Gillé (Bevo-Ned)

 • Yannick Glorieux (Villeurbanne-Fra)
 • Bartosz Kedziora (Eupen)
 • Raphael Kötters (Istres-Fra)
 • Jef Lettens (Toulouse-Fra)
 • Simon Ooms (Ivry-Fra)
 • Arber Qerimi (Hubo Handbal)

 • Tom Robyns (Saran Loiret-Fra)
 • Kobe Serras (Bevo-Ned)
 • Robbe Spooren (Pelt)
 • Serge Spooren (Bocholt)
 • Yves Vancosen (Wezet)
 • Arthur Vanhove (Hubo Handbal)