Ga naar de inhoud

GP Monseré krijgt nieuwe start- en aankomstplaats in 2023

 wo 14 december 2022 11:28
" "
Het podium van 2022: Dries De Bondt (l), Arnaud De Lie (m), Hugo Hofstetter (r).

De 12e editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré op zondag 5 maart 2023 krijgt een nieuwe start- en aankomstplaats. Het vertrek van deze 1.1-wedstrijd wordt niet meer gegeven in Hooglede, maar wel in Ichtegem. De finishlijn ligt nog steeds getrokken in Roeselare, maar niet meer op de Beversesteenweg, wel op de Kaaistraat.

Ichtegem wil zich verder profileren als wielergemeente, legde organisator Rino Vandromme uit. "Wij doen niet alleen op financieel, maar ook op logistiek vlak een goede zaak."

"In Ichtegem hebben ze een knowhow wat betreft het organiseren van wielerwedstrijden. Zo was er al de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Omloop van het Houtland."

"Ichtegem zal voor de komende 3 jaar de startplaats zijn. Alles zal ondergebracht worden in het centrum."

Parcours licht aangepast

Een nieuwe startplaats betekent ook een nieuw parcours. "Dit jaar vertrokken we vanuit Hooglede en maakten we via Ichtegem een lus naar Roeselare. Wij zullen dat in 2023 dus vanuit Ichtegem zelf doen en gaan, eens in Roeselare aangekomen, nog 4 grote ronden van elk 54 kilometer afwerken."

In die omlopen zitten de Ruidenberg en de Lookhuisstraat verweven, die hellingen kwamen er vorig jaar nieuw bij. Ook in 2022 waren er 4 grote lokale ronden van meer dan 50 km.

"Onze aankomstplaats is eveneens gewijzigd. We trekken van de Beversesteenweg naar de Kaaistraat. Ook daar is er op logistiek vlak veel meer mogelijk."

Volgens de organisator is er al "grote interesse van diverse wielerteams" om deel te nemen. "Wij hebben natuurlijk onze rechtstreekse televisie-uitzending (op Sporza) en onze plaats op de kalender is zeer gunstig."

Dit jaar ging de zege in Roeselare naar Arnaud De Lie. Hij haalde het na een sprint voor Dries De Bondt en de Fransman Hugo Hofstetter.

De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is een eerbetoon voor de verongelukte wereldkampioen, afkomstig uit Roeselare, die op 15 maart 1971 tijdens een kermiskoers in Retie op een auto botste.

Gerelateerd: