Talent Arnaud De Lie sprint raak voor Lotto-Soudal in de GP Monseré

  GP Monseré
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 203 km
  location 10:20: Hooglede - 15:10: Roeselare
  trophy Arnaud De Lie
  einde
  startfinish
  0306090120150180203

   Arnaud De Lie heeft de Grote Prijs Monseré gewonnen. Het jonge talent van Lotto-Soudal wachtte het juiste moment af om zijn sprintduivels te ontbinden. Hij bleef zo Hugo Hofstetter en Dries De Bondt de baas. Het is voor de 19-jarige al zijn tweede zege van het seizoen.

   Bekijk hier de finish van de GP Monseré

   Een groep van 5 renners met daarbij 3 Belgen koos voor de vroege vlucht. Onder anderen Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise) maakte deel uit van de kopgroep. De vluchters bouwden een voorsprong uit van 4 minuten. 

    

   Het peloton zette de achtervolging in en op minder dan 20 kilometer van de finish zat alles weer samen. Het tempo schoot de hoogte in. Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) deelde een prikje uit waardoor het peloton in stukken scheurde, maar de kanshebbers zaten nog vooraan.

    

   Op de Gitsberg greep Ludovic Robeet (Bingoal-Pauwels Sauzen-WB) zijn kans. Op 7 kilometer van de finish probeerde hij de sprinters af te troeven. Lotto-Soudal schoof meteen op en voerde het tempo op om Robeet weer in te rekenen.

    

   Op 2 kilometer van de finish was het einde verhaal voor Robeet en werd er uitgekeken naar een massasprint zoals in de voorbije edities.

    

   Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) begon op kop aan de sprint. Hugo Hofstetter en Dries De Bondt zaten in zijn wiel, maar konden hem niet meer kloppen.  De Bondt werd uiteindelijk nog 2e en Gerben Thijssen 4e.

    

   De Lie sprintte naar de overwinning en boekt zo zijn 2e overwinning van dit seizoen. De 19-jarige renner won in januari de Trofeo Palma.

   Arnaud De Lie: "Een ongelooflijk gevoel om voor de 2e keer te winnen dit seizoen"

   "Ik ben heel blij. We kwamen voor de winst en dan kan ik hier winnen. Ik had
   een superploeg op het einde van de koers", vertelt een enthousiaste Arnaud De Lie na de wedstrijd.

    

   Eerder dit seizoen won De Lie de Trofeo Palma. "Wanneer ik tekende bij Lotto-Soudal zeiden ze me dat ze me kansen zouden geven. Vandaag was mijn 2e kans voor een overwinning en ik kan winnen voor de 2e keer dit seizoen."

    

   "Elke koers is een nieuwe kans en we zullen wel zien, maar er is geen druk. Ik doe mijn best."

    

   "Ik ben blij met deze overwinning. Het is een ongelooflijk gevoel om voor de 2e keer te winnen in mijn eerste seizoen als prof. Het is mijn eerste overwinning in België en hier was veel sfeer."

   Winnaar De Lie: "Had een superploeg op het einde van de koers"

   De Bondt: "Heb niet het gevoel dat ik voluit heb kunnen sprinten"

   Hofstetter: "Misschien iets te vroeg beginnen sprinten"

   Fase per fase

   1. 15 uur 09. Dries De Bondt 2e. Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) heeft een goeie sprint gereden. Hij strandt op de 2e plaats en is sneller dan Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic). .
   2. 15 uur 06. Arnaud De Lie sprint naar de overwinning! Na sterk werk van Lotto-Soudal werkt Arnaud De Lie het af. Hij klopt Dries De Bondt en Hugo Hofstetter in de sprint. .
   3. Laatste km. Ludovic Robeet is gegrepen door toedoen van Lotto-Soudal. Ze duiken de laatste kilometer in. . 15 uur 05.
   4. 15 uur 03. Cedric Beullens (Lotto-Soudal) springt weg waardoor Arkéa-Samsic de touwtjes in handen moet nemen in het peloton. Het tempo gaat de hoogte in en zo komen ze dichterbij Ludovic Robeet. .
   5. 15 uur 01. Arkéa-Samsic staat Lotto-Soudal bij. Ze moeten nog 8 seconden goedmaken op vluchter Robeet. .
   6. 15 uur . Robeet gaat er vandoor na de Gitsberg.

    Robeet gaat er vandoor na de Gitsberg

   7. 14 uur 59. 8 seconden. Ludovic Robeet heeft 8 seconden op het peloton. Lotto-Soudal zet de achtervolging in aan kop van het peloton. Nog 5 kilometer. .
   8. 14 uur 57. Aanval Robeet. Ludovic Robeet perst een enorme versnelling uit zijn benen op de Gitsberg. Niemand kan volgen en hij gaat er alleen vandoor. Zijn ploeg Bingoal-Pauwels Sauzen-WB stopt af op kop van het peloton. .
   9. 14 uur 56. Gitsberg. De renners beginnen aan de Gitsberg. Nog 7 kilometer tot de finish. Probeert iemand hier de sprinters de loef af te steken? .
   10. 14 uur 55. Dries De Bondt zit in het wiel van Guillaume Van Keirsbulck de situatie te observeren. De Gitsberg komt eraan. Probeert de Belg daar iets? .
   11. 14 uur 53.
   12. 14 uur 53. 10 kilometer. Nog 10 kilometer tot aan de streep in Roeselare. Het peloton is in 2 stukken gescheurd, maar de sprintersploegen zitten nog vooraan. Arkéa-Samsic rijdt op kop in functie van sprinter Hugo Hofstetter. .
   13. 14 uur 49. Lotto-Soudal zit nog met 4 renners vooraan. Ze brengen Arnaud De Lie naar voor. Quick-Step Alpha Vinyl en Alpecin-Fenix zijn bij de pinken. Wie probeert nog een stokje te steken voor een massasprint? .
   14. 14 uur 46. Arkéa-Samsic schuift op. De knechten van Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic) schuiven op en bepalen het tempo aan kop van het peloton. Hofstetter is een grote kanshebber vandaag. De Franse renner is een snelle man en werd 2e in GP Le Samyn en 3e in Kuurne-Brussel-Kuurne dit jaar. .
   15. 14 uur 42. Tempo gaat de hoogte in, peloton kraakt in 2 stukken.

    Tempo gaat de hoogte in, peloton kraakt in 2 stukken

   16. 14 uur 42. Einde verhaal voor kopgroep. De 4 renners in de kopgroep bedanken elkaar en worden ingerekend door het peloton. Wat nu? .
   17. 14 uur 41. In de kopgroep doen ze er nog alles aan om voor het peloton te blijven, maar dat wordt heel moeilijk. .
   18. 14 uur 39. 15 seconden voor kopgroep. Het peloton jaagt op de kopgroep. Ghys & co hebben nog een voorsprong van 15 seconden. Nog 20 kilometer tot aan de finish in Roeselare. De Gitsberg is het laatste obstakel van de dag en kan wel eens bepalend zijn. .
   19. 14 uur 35. Het peloton wordt op een lang lint getrokken. Op kop zien we onder andere Florian Vermeersch en Dries De Bondt. De mannen van Bingoal-Pauwels Sauzen-WB zitten ook nog steeds goed vooraan. .