Premier League klassement

Ten Hag: "Ik wil dat Maguire zijn Engeland-vorm meebrengt naar Manchester United"

 di 13 december 2022 07:31

Manchester United-coach Erik ten Hag kijkt ernaar uit om Harry Maguire weer te verwelkomen bij zijn club, nadat de centrale verdediger volgens de Nederlander een uitstekend WK gespeeld had. 

De 29-jarige Maguire gaat door een moeilijke periode in de Premier League, de aanvoerder van United verloor onder de nieuwe coach in augustus zijn basisplaats.

Maar in Qatar kreeg hij van bondscoach Gareth Southgate in elke wedstrijd het vertrouwen. Maguire startte in elke WK-match in de basis, tot Engeland er in de kwartfinale uitging tegen Frankrijk. En de Fransen mochten zich gelukkig prijzen, want Engeland was de beter voetballende ploeg, Maguire droeg daartoe bij en had diep in de 2e helft ook nog een uitstekende kans.

"Het is duidelijk dat hij goed genoeg is om op het hoogste niveau te voetballen", verklaarde Ten Hag op het trainingskamp van United in Spanje.

"Hij had een periode in Manchester waarin hij slecht presteerde en dat brengt hem natuurlijk in een lastig parket. Maar bij Engeland speelt hij bijna heel de tijd goede matchen."

"Wij willen dat hij die vorm meebrengt naar Manchester, zodat hij hetzelfde kan brengen op het veld voor United."

Ik denk dat Maguire een heel goede Wereldbeker speelde. Met het vertrouwen waarmee hij nu speelt, is hij een megabelangrijke speler voor ons

Erik ten Hag

"Ik denk dat hij een heel goede Wereldbeker kende. Hij was erg consistent. Met het vertrouwen waarmee hij nu speelt, is hij een megabelangrijke speler voor ons. Dat is wat iedereen verwacht."

United opent na de WK-break op 21 december thuis in de League Cup tegen het Burnley van Vincent Kompany, op 27 december ontvangt het Nottigham Forest in de Premier League.