Ga naar de inhoud

Neymar deelt berichten met ploegmaats om eenheid te tonen: "Elke keer als ik eraan denk, wil ik huilen"

 ma 12 december 2022 13:12

Het verdriet is nog steeds enorm na de uitschakeling. Op Instagram heeft Neymar privégesprekken gedeeld die hij had met enkele Braziliaanse medespelers. Bedoeling is om zo de geruchten over een verdeelde Braziliaanse kleedkamer de kop in te drukken. "Ik blijf fan van je, een gemiste strafschop verandert daar niets aan."

Een nieuw WK en opnieuw zijn de Brazilianen gestrand in de kwartfinales. De favorieten werden met penalty's uitgeschakeld  door Kroatië. Rodrygo en Marquinhos faalden vanaf de stip.

 

Het nieuwe trauma veroorzaakte ook de nodige geruchten. Zo zouden er volgens sommigen barstjes zijn ontstaan in de Braziliaanse vriendengroep. Sterspeler Neymar maakt nu op Instagram een einde aan de roddels.

 

"Ik heb besloten deze berichten openbaar te maken (zonder toestemming van mijn teamgenoten) omdat ik wilde laten zien hoe verenigd we zijn en hoe graag we willen winnen", klinkt het. "Dit zijn enkele van de vele berichten die zijn uitgewisseld. Ik ben nog steeds verdrietig maar we moeten verder. Ik geloof dat we zullen slagen met de steun van alle fans."

Enkel spelers die het aandurven om een penalty te nemen, kunnen er eentje missen.

Neymar tegen Rodrygo

De sterspeler van PSG deelde persoonlijke gesprekken die hij had met penaltymissers Rodrygo en Marquinhos. Die laatste stuurde hij: 

 

"Hoe gaat het met je? Ik wil je even laten weten dat ik fan van je blijf. Een gemiste strafschop verandert daar niets aan. Ik hou van je."

 

De verdediger antwoordde: "Het gaat al wat beter. Het zal nog wat tijd vergen. Dankje voor dit berichtje, ik wou dat alles goed was gekomen."

 

Lees voort onder de foto.

Ook de jonge Rodrygo kreeg een hart onder de riem gestoken van Neymar. 


"Je blijft geweldig. Ik heb ook al veel strafschoppen gemist en ik heb uit elke misser geleerd. Excuses zijn niet nodig. Enkel de spelers die het aandurven om er een te nemen, kunnen een strafschop missen. Ik zal je nog wel leren hoe je er eentje neemt", eindigde hij met een knipoog.

 

Voor de 38-jarige veteraan Thiago Silva was dit hoogstwaarschijnlijk zijn laatste kans om het WK te winnen. De verdediger had het duidelijk nog erg moeilijk met de uitschakeling.

 

"Broer, het is eigenlijk zwaarder dan ik dacht", klinkt het bij Silva. "Echt, ik kan er niet tegen. Ik kan niet geloven dat we verloren hebben. Elke keer als ik eraan denk, wil ik huilen, verdomme. "

Gerelateerd: