De overblijvers op het WK: Manchester City en Manchester United hebben nog een elftal in Qatar

 wo 7 december 2022 16:07
Phil Foden is een van de 5 City-spelers bij Engeland.

De delegatie voetballers op de Wereldbeker in Qatar is de voorbije dagen weer gehalveerd. Nog 8 landen bivakkeren in en rond Doha. De Premier League is de best vertegenwoordigde competitie onder de kwartfinalisten, de 2 clubs uit Manchester zijn hofleverancier. 

Met 61 spelers uit 14 clubs is de Engelse Premier League het best vertegenwoordigde kampioenschap in de kwartfinales op het WK in Qatar.

 

Ondanks de Spaanse uitschakeling na het penaltydrama van dinsdag tegen Marokko, staat La Liga met 30 spelers uit 8 clubs nog op de tweede plaats, voor de Serie A (23 spelers), Ligue 1 (18 spelers), Bundesliga (17 spelers), Eredivisie (11 spelers) en Primeira Liga (9 spelers). 

 

Uit de Jupiler Pro League zitten nog vier voetballers in het toernooi. Het gaat om Noa Lang (Club Brugge) en Vincent Janssen (Antwerp) bij Nederland, en Selim Amallah (Standard) en Bilal El Khannous (KRC Genk) bij Marokko.

 

Met telkens een volledig elftal zijn Manchester City en United bij de clubs het best vertegenwoordigd, gevolgd door Paris Saint-Germain (7 spelers) en Ajax (7).

- de spelers van Manchester City die nog kans maken op de Wereldbeker: Kyle Walker, John Stones, Jack Grealish, Kalvin Philips, Phil Foden (Engeland), Ederson (Brazilië), Nathan Aké (Nederland), Julian Alvarez (Argentinië), Ruben Dias, Bernardo Silva, Joao Cancelo (Portugal)

 

- de spelers van Manchester United die nog kans maken op de Wereldbeker: Luke Shaw, Harry Maguire, Marcus Rashford (Engeland), Raphael Varane (Frankrijk), Casemiro, Fred, Antony (Brazilië), Tyrell Malacia (Nederland), Lisandro Martinez (Argentinië), Diogo Dalot, Bruno Fernandes (Portugal), *

 

Cristiano Ronaldo is geen speler van United meer.