Ga naar de inhoud

Wout van Aert verbaast zichzelf: "Niet gedacht dat ik meteen op het podium zou staan"

 zo 4 december 2022 15:32

Met een 2e plek heeft Wout van Aert niet teleurgesteld bij zijn intrede in het veld. "Tel hier nog 5 trainingsweken bij en ik ben een heel andere atleet", reageerde Van Aert na zijn podiumplaats in Antwerpen.

Door een verstoorde voorbereiding tastte Wout van Aert wat in het duister over zijn conditie. Maar die vraagtekens wiste hij snel weg.

 

"Ik heb mezelf vandaag verbaasd", reageerde Van Aert. "Ik had niet gedacht dat ik op het podium zou staan en het tempo een hele wedstrijd lang zou kunnen volhouden."

 

Was de beslissende aanval van Van der Poel te hevig? "Dat was als vanouds een supersnelle ronde die hij uit zijn benen schudde. Je moet dan op je best zijn om in zijn buurt te blijven."

 

"Ik begreep al heel snel dat zijn tempo te hoog lag. Dan was het voor mij al heel mooi dat ik de rest kon afhouden voor de 2e plaats."

De eerstkomende weken wil ik eerst nog heel goed trainen zodat ik in de kerstperiode kan meedoen voor winst

Opvallend was dat Van Aert in zijn 1e cross sinds lang amper foutjes maakte. "Ik voelde me goed en probeerde net onder mijn limiet te rijden. Zo kon ik foutjes vermijden en goede passages door het zand maken."

Hoeveel procent wil Van Aert nog beter worden? "Ik heb nu 5 à 6 weken training in mijn benen. Tel daar nog eens 5 weken bij en ik ben een heel andere atleet. Ik kan zeker nog veel verbeteren."

"Het WK? Dat is een mooi doel. Maar de eerstkomende weken wil ik eerst nog heel goed trainen zodat ik in de kerstperiode kan meedoen voor winst", besloot Van Aert.

Gerelateerd: