Ga naar de inhoud

Wout van Aert voor 1e veldrit van het seizoen: "Het begon te kriebelen toen ik tv keek"

Wout van Aert start zondag in Antwerpen.

Zondag is een hoogdag voor veldritfans, want na Tom Pidcock en Mathieu van der Poel duikt ook Wout van Aert opnieuw het veld in. Na 2 maanden zonder competitie staat Van Aert aan de start van de WB-cross in Antwerpen. En hij heeft er zin in.

Na het WK op de weg laste Wout van Aert een rustperiode in en dat was een bewuste keuze, vertelt onze landgenoot op de website van Jumbo-Visma.

 

"De vorige crossen kwamen voor mij te vroeg. Je moet niet te snel weer beginnen. Maar zondag voelt als het juiste moment om weer te starten. Ik heb de laatste wedstrijden op televisie gekeken en het begint weer te kriebelen", zegt Van Aert, die zichzelf geen druk oplegt.

 

"Ik ben niet bezig met verwachtingen. Vorig jaar was ik meteen goed en nu verwachten mensen hetzelfde. Wat ik vorig jaar presteerde, mag niet als normaal worden beschouwd."

De jaren dat ik mezelf druk oplegde, zijn voorbij. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger.

Wout van Aert

"De jaren dat ik mezelf druk oplegde, zijn voorbij. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen nog heel groot was."

 

Na de cross van zondag in Antwerpen komt Van Aert nog 6 keer in actie dit jaar, in Dublin, Mol, Gavere, Zolder, Diegem en Loenhout. Wat 2023 nog in petto heeft, weet hij op dit moment nog niet.

 

"Daar ben ik nog niet mee bezig. Dat gaan we later plannen. Eerst zondag de race in Antwerpen, waar ik met heel veel plezier naartoe ga."