Ga naar de inhoud

Jonge Belg Gilles-Arnaud Bailly is nieuwe nummer 1 van de wereld bij de junioren

Gilles-Arnaud Bailly

De 17-jarige Belg Gilles-Arnaud Bailly is de nieuwe nummer 1 van de wereld bij de junioren. Bailly lost de Paraguayaan Daniel Vallejo af, die in 2023 19 wordt en daardoor niet meer in aanmerking komt voor de ranking bij de junioren.

De in september 17 geworden Gilles-Arnaud Bailly geldt als het grootste aanstormende tennistalent van ons land. Hij speelde dit seizoen 2 grandslamfinales bij de junioren. Zowel op Roland Garros als de US Open trok hij aan het kortste eind in de finale.

 

Voorts won Bailly dit jaar het EK U18 en mocht hij van kapitein Johan Van Herck al eens meetrainen met het Belgische Daviscupteam. Op de European Open in Antwerpen dreef hij de ervaren David Goffin tot een slopende driesetter in de 1e ronde, zijn 1e match op het ATP-circuit.

 

Bailly ziet zijn sterke jaar nu bekroond met de nummer 1-positie op de wereldranglijst bij de junioren. Onze landgenoot lost de Paraguayaan Daniel Vallejo af, die volgend jaar 19 wordt en daardoor geen junior meer is.