Ga naar de inhoud

Wat vinden veldrijders van WK? Van der Poel: "Ik ben een Mbappé!"

Iserbyt, Vanthourenhout, Van der Poel en Pidcock doen hun zegje over het WK voetbal.

De belangrijkste afspraak op de sportagenda gisteren was de wedstrijd van de Rode Duivels, maar ook in Hulst was er wat te beleven. Daar werkten Mathieu van der Poel en co een spektakelrijke veldrit af. Hoe kijken de crossers naar het WK? 3 vragen voor de hoofdrolspelers uit het veld.

1. Hoe hard leeft het WK bij de veldrijders?

Eli Iserbyt: "Toch wel hard bij mijzelf, ik heb naar Argentinië tegen Mexico gekeken en dat was wel de moeite. Het leeft meer dan ik had verwacht."

 

Mathieu van der Poel: "Dat moet je aan de crossers vragen, hé! Bij mij leeft het wel hard, ik volg het altijd graag. Ik heb nog maar twee wedstrijden gemist, denk ik. Ik probeer mijn planning wat te schikken rond de wedstrijden."

 

Michael Vanthourenhout: "Ik volg het zeker wel. Ik ben ook altijd goed op de hoogte van de Belgische competitie. Het is toch een belangrijkere dag als de Belgen spelen."

 

Tom Pidcock: "Ik heb het een beetje gevolgd. Ik ben geen echte voetbalfanaat, maar op het WK volg ik het altijd wel."

2. Wat vind je ervan dat de cross vroeger begon door het WK?

Eli Iserbyt: "Voor de cross hier is dat wel wat jammer, want ik denk dat er daardoor wel wat mensen zullen wegblijven, maar de renners mogen niet klagen."

 

Michael Vanthourenhout: "Niet zo erg, want dan zijn we zelf ook vroeger thuis! Al zal het moeilijk zijn om de wedstrijd van de Belgen nog te halen..."

 

Tom Pidcock: "Dan ben ik vroeger thuis, maar wat ik wel weet is dat ik het in elk geval beter zal moeten doen op het WK dan de Engelsen!"

3. Welke voetballer zou jij zijn op het WK?

Eli Iserbyt: "Ik heb de gestalte van Messi, maar denk niet dat ik dezelfde kwaliteiten bezit..."

 

Tom Pidcock: "Messi."

 

Michael Vanthourenhout en Mathieu van der Poel: "Mbappé!"