Ga naar de inhoud

El Khannous viert mee met Marokko: "Ongelooflijk dat ik dit op mijn 18e mag meemaken"

Bilal El Khannous (rechts): "Ziyech noemt mij zijn kleine broertje."

Verleid door een stekje in de WK-selectie koos Genk-parel Bilal El Khannous er op de valreep voor om niet voor België maar voor Marokko uit te komen. Dat beklaagt hij zich na de zege tegen het land waar hij is geboren allerminst. "Het is magnifiek."

Op speelminuten kon Bilal El Khannous nog niet rekenen op dit WK, maar toch mocht hij de zege tegen België, dat hij nog tot voor kort vertegenwoordigde bij de nationale jeugdelftallen, uitbundig meevieren.

 

"Het is magnifiek", glundert de spelverdeler van Genk. Het plannetje van de Marokkanen werkte perfect.

 

"Het is een beetje ons spel om af te wachten. De tegenstander uit zijn kot lokken en profiteren van foutjes. Dat gebeurde ook twee keer bij de goals."

 

De 1/8e finales wenken voor Marokko. El Khannous geniet met volle teugen. "Het is ongelooflijk dat ik dit al op mijn 18e mag meemaken. Ik ben al sinds ik klein ben fan van Ziyech, toen die nog bij Ajax zat. Nu deel ik daar een kleedkamer mee, noemt hij mij zijn kleine broertje. Magnifiek."

Bondscoach Marokko: "We wisten dat Courtois ruimte laat aan de eerste paal"

"We speelden tegen een van de beste teams ter wereld, met veel topspelers", concludeerde bondscoach Walid Regragui. "Als je je niet 100% geeft, dan kun je niet winnen. Maar met deze spelers en deze fans achter ons is alles mogelijk."

 

De openingsgoal van Sabiri was geen toeval volgens Regragui. "Courtois is een grote doelman, hij heeft de neiging om ruimte te laten aan zijn eerste paal. Dat deed hij nu ook en daarvoor werd hij afgestraft."