Ga naar de inhoud

Aster Nzeyimana over Spaans-Duitse clash: "Gavi doet aan Spaanse Gegenpressing"

 zo 27 november 2022 18:49
Meppen de Spanjaarden Duitsland straks definitief tegen het canvas?

Wie Spanje nog niet bij de topfavorieten voor dit WK had gerekend, zal na de machtsontplooiing tegen Costa Rica toch stilaan met twijfels zitten. Vanavond nemen ze het in groep E op tegen de wankelende Duitsers in een absolute kraker. In de WK-tribune blikte Aster Nzeyimana al even vooruit.

Het ene land in de zevende hemel, het andere de wanhoop nabij. De twee favorieten uit groep E - Spanje en Duitsland - verschijnen elk met een compleet ander gevoel aan de aftrap vanavond. 

 

Spanje verpletterde Costa Rica met 7-.0 terwijl de Duitsers een voorsprong uit handen gaven en 2-1 verloren van de Japanners. Voor het team van Hansi Flick dreigt een vroege uitschakeling. 

 

"Ik kijk heel erg uit naar de wedstrijd", vertelt Aster Nzeyimana in de WK-tribune. Vanavond voorziet hij de wedstrijd van commentaar. "Er zijn zoveel vraagtekens na die eerste speelronde dat je niet anders kan dan er naar uitkijken."

 

In vergelijking met andere toplanden waren de Spanjaarden opvallend gretig, met de jonge Gavi als exponent.

 

"Je ziet zelden dat iemand met zoveel technische kwaliteiten ook zo'n vechtlust heeft. Een echte pitbull. Wat Gavi tegen Costa Rica deed was de Spaanse variant van Gegenpressing."

Je ziet zelden dat iemand met zoveel technische kwaliteiten zoveel vechtlust heeft.

Aster Nzeyimana over Gavi

Ook tegen de Duitsers verwacht Aster een enthousiast en gretig Spanje. 

 

"Ze gaan er meteen invliegen en ik ben benieuwd hoe de Duitsers daarmee gaan omgaan. Ik verwacht dat Kimmich op de rechtsachter zal plaatsnemen met Goretzka naast Gündogan op het middenveld. Süle op de rechtsachter was toch echt een probleem tegen Japan."

 

Maar ook voorin hebben de Duitsers wel wat kopzorgen. Ondanks de vele kansen tegen de Japanners slaagden ze er niet in om de verlossende tweede treffer te maken. 

 

"Moet je dan Füllkrug in de spits zetten?", vraagt Aster zich luidop af. "Dat staat als een tang op een varken in dat elftal. Dat is een heel directe voetballer en volgens mij heb je in deze ploeg toch een technische nummer 9 nodig."

 

"Daarom begrijp ik de keuze voor Havertz in de spits, al voel je dat hij nog steeds zoekende is op die positie."

 

(Lees verder onder de foto.)

Aster verwacht dat de bondscoach Goretzka in de ploeg zal brengen.

Na de verloren partij tegen Japan en de mogelijkheid tot een exit na twee speeldagen pakken de donkere wolken zich al samen boven voetbalminnend Duitsland.

 

Aster nuanceert: "ik vind dat er in de media nu al te kritisch wordt gekeken naar hun ploeg. Niet vergeten dat ze tegen Japan echt beter waren. Ze hadden gewoon meer moeten scoren. Bovendien hebben ze met Raum en Musiala twee geweldige jonge spelers rondlopen."

 

"De wissels die Flick deed verdienen dan wel iets meer kritiek. Zo begreep ik helemaal niet waarom metronoom Gündogan naar de kant werd gehaald."

 

Kunnen de Duitsers een WK-blamage nog afwenden tegen de swingende Spanjaarden? Vanavond om 20 uur krijgt u het antwoord. Afspraak op de site/app van Sporza, één of VRTMAX.

FIFA Wereldkampioenschap
Spanje
einde
1-1
Duitsland
Gerelateerd: