Ga naar de inhoud

Engeland staat weer met voeten op de grond: "Contrast met Iran was compleet"

 vr 25 november 2022 23:03
" "
Harry Kane zag dat het niet goed was.

Zo flitsend Engeland acteerde tegen Iran, zo bleek kwam het vanavond voor de dag tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen waren de betere ploeg. De teneur bij de Engelse WK-volgers is navenant.

Bij het laatste fluitsignaal klonk er boegeroep uit de tribunes. De Engelse fans waren niet tevreden met het optreden van hun helden én de keuzes van coach Gareth Southgate, die onder anderen Phil Foden op de bank hield.

"Dit was zeker niet onze beste prestatie", stak aanvoerder Harry Kane meteen de hand in de Engelse boezem bij ITV. "Het contrast met Iran was compleet. We hadden maar 2 of 3 kansen en waren niet efficiënt voor doel."

Toch vroeg hij wat clementie: "We speelden tegen een stevig en goed team.  Dit is niet het einde van de wereld. Deze clean sheet brengt ons in een goede positie in de groep."

En dat is het goede nieuws: enkel als ze op de slotdag tegen Wales met 4 goals of meer verliezen, liggen ze eruit. Bij winst zijn ze zeker groepswinnaar.

Het contrast met Iran was compleet. We waren niet efficiënt.

Aanvoerder Harry Kane

"Een druilerige draw", zo klonk het bij de BBC. "Een zwoegend Engeland miste de kans om zich al te kwalificeren. Het team van Southgate slaagde er niet in om de energie en intensiteit van de VS te evenaren, die zelf nog de volle hoop mogen koesteren op de laatste 16."

"Engeland, met een uitstekende Maguire, maakte totaal geen indruk en speelde met zijn geluk, toen McKennie een makkelijke kans miste en Pulisic op de lat trapte."

"Mount dwong VS-keeper Turner tot een goede save, maar het povere optreden vanavond leek in niets op de aanvallende brio waarmee Iran werd verpletterd. Het lot van Engeland voor de match tegen Wales blijft onbeslist."

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Geen plan aan de bal"

Ex-Engeland-keeper Rob Green was analist op BBC Radio 5 Live. "Harry Maguire was de beste speler bij Engeland voor zijn defensieve ingrepen. Dat zegt genoeg. Het was niet goed." De verdediger van Manchester United krijgt al maanden niets dan kritiek voor zijn spel, maar Southgate houdt aan hem vast en Maguire bedankt voor dat vertrouwen.

Green: "Individueel waren de prestaties niet goed genoeg bij Engeland. In de eerste 5 of 10 minuten leken onze jongens een plan aan de bal te hebben, maar daarna lieten ze dat varen."

"De VS profiteerde en alle credits voor hen, maar het was eigenlijk gewoon niet goed genoeg van Engeland." (lees voort onder tweet)

De schaduwen van de 0-0 tegen Schotland in de tweede partij van Euro 2020 kwamen opzetten

The Guardian
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Weg momentum, dit was realitycheck"

De krant The Guardian noemde het "een gelukkig gelijkspel": "Het was een avond waarop Engeland in één ding slaagde: de verwachtingen temperen die zo plots gekomen waren na de pandoering van Iran."

"Het enige positieve van de avond is dat Engeland bijna zeker is van de 1/8e finales."

"Engeland was slap, speelde de bal terug en opzij. Ze raakten niet voorbij de blauwe shirts van de VS. De Verenigde Staten waren het betere team en maakten indruk met hun conditie en discipline, ze hadden de kansen om de buit binnen te halen."

"De schaduwen van de 0-0 tegen Schotland in de tweede partij van Euro 2020  kwamen opzetten, finaal mochten Southgate en de zijnen opgelucht zijn dat ze niet verloren. Iran vuurde het momentum aan, vandaag was een realitycheck."

Gerelateerd: