Engeland geeft niet thuis tegen vinnig VS, dat bal op de lat knalt

  1. 83' - Verv. Haji Wright door Josh Sargent
  2. 83' - Verv. Timothy Weah door Giovanni Reyna
  3. 78' - Verv. Bukayo Saka door Marcus Rashford
  4. 78' - Verv. Sergiño Dest door Shaquell Moore
  5. 77' - Verv. Weston McKennie door Brenden Aaronson
  6. 69' - Verv. Jude Bellingham door Jordan Henderson
  7. 68' - Verv. Raheem Sterling door Jack Grealish

  Engeland is nog niet zeker van de tweede ronde op het WK. Bij winst tegen de VS waren de Engelsen zeker van groepswinst, maar ze kwamen maar bleek voor de dag in de 0-0. De Amerikanen speelden vrank en vrij, hadden de meeste kansen en een bal op de lat. Ze hebben hun 2e punt niet gestolen. Het is razend spannend in Groep B.

  Engeland - Verenigde Staten in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond het halfuur ontbindt Pulisic plots zijn duivels. Met Saka en Trippier op zijn huid schudt hij toch een heerlijk schot uit zijn sloffen, maar de lat brengt redding voor Engeland. Kort voor de rust zijn ook de Engelsen dicht bij een goal, Turner pareert een schot van Mount.

  • Man van de match: De Amerikanen waren vinniger, gretiger en hadden gewoon meer honger dan de Engelsen. Dé personificatie daarvan was Tyler Shaan Adams. De middenvelder van Leeds onderscheidde zich met zijn grinta, knappe versnellingen en zuivere tackles. 

  • Statistiek: Voor Engeland zet een kwalijke trend zich voort. Ook bij de vorige confrontaties met de VS op een WK konden de Engelsen niet winnen. In 1950 triomfeerde de VS met 1-0 in Brazilië en in 2010 eindigde het Angelsaksische duel op een 1-1-gelijkspel in Zuid-Afrika.

  Pulisic op de lat, Mount op Turner

  Vertrouwen genoeg bij Engeland na de klinkende 6-2-overwinning in de eerste groepswedstrijd tegen Iran. De Engelse ploeg eiste dan ook meteen het balbezit op, maar dat leidde amper tot doelgevaar. Eén keer kwam de VS wel met de schrik vrij toen Zimmerman een schot van Kane nog net naast kon deviëren.

  De Amerikanen kwamen halfweg de eerste helft beter in de wedstrijd. McKennie werd uit het oog verloren op een voorzet van Weah, maar profiteerde niet. Iets voorbij het halfuur was het wél bijna raak, een schot van Pulisic strandde op de lat.

  Pas kort voor de rust stak Engeland nog eens de neus aan het venster. Op aangeven van Shaw mikte Saka van dichtbij in één tijd over en net voor het rustsignaal dwong de tot dan toe onzichtbare Mount doelman Turner nog tot een knappe redding.

  Een korte heropleving van de Engelsen, meer was het niet. In de tweede helft waren het toch weer vooral de Amerikanen die dreigend waren. Met een reeks hoekschoppen op een rij zorgden ze rond het uur voor flink wat nervositeit, een sterke Maguire ontzenuwde telkens de situatie voor Engeland.

  De Three Lions gaven niet thuis, ook met invallers Grealish, Henderson en Rashford tussen lijnen bleef het allemaal te statisch. Het contrast met de dynamische Amerikanen was groot. Zij veroverden harten, maar wel opnieuw slechts één punt. Het wordt zo nog een spannende strijd op de slotspeeldag in Groep B.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Een nieuwe 0-0 op dit WK, maar een troosteloze wedstrijd was het zeker niet. Vooral de Amerikanen lieten best aardig spel zien en maakten het een onmondig Engeland knap lastig. Het belooft nog een spannende slotspeeldag te worden in Groep B. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Kopbal van Kane gaat ver naast.

   Kopbal van Kane gaat ver naast

  4. tweede helft, minuut 93. Kane doet VS nog bibberen. Toch nog even nagelbijten voor de Amerikaanse supporters bij een vrije trap van Shaw. Hij vindt het hoofd van Kane, maar die kopt de bal ver naast. .
  5. tweede helft, minuut 92. De VS heeft getoond dat het hier thuishoort. Engeland heeft dan weer wat om over na te denken. Ze hebben het moeilijk met dynamische tegenstanders. Filip Joos.
  6. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. De blessuretijd begint met een hoekschop voor Engeland. Trippier mag die voor zijn rekening nemen. Maguire kan koppen, maar de botsende bal wordt makkelijk geplukt door Turner. .
  7. tweede helft, minuut 88. Rashford kan Turner niet verontrusten. De invallers voegen weinig toe aan een vandaag toch wel erg statisch Engeland. Rashford probeert het met een plaatsbal, maar Turner heeft er geen enkel probleem mee. .
  8. tweede helft, minuut 87. USA, USA, USA! De Amerikaanse supporters zetten zich nog eens voluit achter hun ploeg. Inspireert het de Amerikanen nog tot een slotoffensief? .
  9. tweede helft, minuut 84. Timothy Weah wordt gewisseld onder applaus van vader George Weah.

   Timothy Weah wordt gewisseld onder applaus van vader George Weah

  10. tweede helft, minuut 83. President van Liberia kijkt toe. Timothy Weah wordt naar de kant gehaald onder applaus van zijn vader George Weah, de president van Liberia. Ook Wright mag gaan rusten. Reyna en Sargent moeten de slotfase volmaken. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Verenigde Staten, Josh Sargent erin, Haji Wright eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Verenigde Staten, Giovanni Reyna erin, Timothy Weah eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Matige prestatie van Engeland. Ze geven niet thuis. Filip Joos.
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Engeland, Marcus Rashford erin, Bukayo Saka eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Verenigde Staten, Shaquell Moore erin, Sergiño Dest eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Verenigde Staten, Brenden Aaronson erin, Weston McKennie eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Wissels bij de vleet. Bij het ingaan van het slotkwartier worden de kaarten nog even herschud. Bij de VS droppen ze met Aaronson nog een frisse kracht tussen de lijnen, hij vervangt McKennie. Ook Moore komt in de ploeg voor Dest. Bij Engeland lost Rashford Saka af. .
  18. tweede helft, minuut 71. Grealish probeert meteen zijn stempel te drukken, maar hij verslikt zich in zijn dribbel in de zestien. De dubbele wissel lijkt Engeland wel weer wat zuurstof te geven. .
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Engeland, Jordan Henderson erin, Jude Bellingham eruit
  20. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Engeland, Jack Grealish erin, Raheem Sterling eruit