Ga naar de inhoud

"Bondscoach die 2 keer uitgeschakeld is voor WK" moet Iran overeind houden tegen Engeland

Carlos Queiroz heeft er mislukte pogingen bij Colombia en Egypte opzitten.

Met Engeland komt op dag 2 meteen een topland in actie. Dat vraagt om een preview van Peter Vandenbempt en Eddy Demarez in onze dagelijkse WK-podcast. "Engeland zal moeten opboksen tegen een Iraanse muur", voorspellen onze commentatoren.

Vaak over het hoofd gezien, maar daarom niet vergeten. Engeland zou wel eens een belangrijke titelkandidaat kunnen zijn in Qatar. "Want het is een verzameling van briljante spelers", weet Peter Vandenbempt.

 

"Het doel van bondscoach Gareth Southgate was niet om top te zijn in 2018, maar hier in Qatar. Heel wat spelers zijn nu op hun top. De Engelsen gaan vol voor de wereldtitel."

 

Toch is er geen hoerastemming bij de Engelsen. "Ze hebben 6 wedstrijden niet kunnen winnen", beseft Vandenbempt. "En ze zijn ook nog eens gedegradeerd in de Nations League."


"Gareth Southgate heeft het wel op een of andere manier klaargekregen dat de Engelse ploeg een grote familie is. Ze hebben een soort bescheidenheid gekweekt door jongens mee te nemen die leren voetballen hebben in de lagere reeksen."

Southgate kreeg heel wat kritiek te verduren.

Tegen de Iraanse muur van Queiroz

Met Iran krijgt Engeland meteen een moeilijk te verteren blok op het bord. "Engeland weet nu al dat het de bal zal krijgen. De spelers moeten opboksen tegen een Iraanse muur", zegt Eddy Demarez. "Ze gaan alle creativiteit in de selectie kunnen gebruiken."

 

"Er ligt dus heel wat druk op de wedstrijd", vult Vandenbempt aan. "Net tegen trainer Carlos Queiroz. Een coach die een grote reputatie heeft verworven als assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United." 

 

"Er is één ding wat hij goed kan: een ploeg laten verdedigen. En ondanks bakken aanvallend talent, heeft Engeland het toch moeilijk om kansen te creëren."

Queiroz is 2 keer uitgeschakeld voor het WK: eerst als coach van Colombia, dan bij Egypte.

Peter Vandenbempt

Demarez zag de Portugese coach bezig op het WK in 2018: "Queiroz kiest voor organisatie en discipline in verdediging. Pas daarna gaan ze aanvallen."


"Het bijzondere aan de bondscoach is: hij is twee keer uitgeschakeld voor het WK in Qatar. Eerst als bondscoach van Colombia, dan bij Egypte", pikt Vandenbempt in. 

 

"Pas in september heeft Iran hem opnieuw aangesteld na problemen met de vorige bondscoach en omdat Queiroz mateloos populair is."

 

Ondanks de negatieve speelstijl achten onze commentatoren Iran niet kansloos. "Het is best wel een stevige ploeg met goede voetballers. En ze gaan veel steun krijgen van de Qatarezen, want als er een land geen kritiek heeft op de arbeidsmigranten, is het wel Iran."

Engeland voorgesteld:

De WK-podcast met Demarez en Vandenbempt

De Tribune

Twee centrale gasten met een mening en de meest brandende actualiteit uit de sportwereld, dat zijn de hoofdingrediënten van De Tribune.
302 afleveringen