Manchester United en Cristiano Ronaldo gaan in onderling overleg uit elkaar

  Cristiano Ronaldo

  Het tweede huwelijk tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United is definitief op de klippen gelopen. United laat weten dat de samenwerking met de Portugees in onderling overleg beëindigd is, met onmiddellijke ingang.

  Dat de liefde tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United helemaal bekoeld was, was al een tijdje duidelijk. Met een vernietigend tv-interview waarin hij de club met de grond gelijk maakte, diende de Portugees goed een week geleden ook impliciet de scheidingspapieren in.

   

  Die zijn ondanks het WK in Qatar sneller dan verwacht ondertekend door beide partijen. Manchester United laat dinsdag weten dat ze in overleg met Ronaldo overeengekomen zijn om met onmiddellijke ingang een einde te maken aan hun samenwerking.

   

  "De club bedankt hem voor zijn immense bijdrage in 2 periodes op Old Trafford, met 145 doelpunten in 346 wedstrijden. We wensen hem en zijn familie het beste in de toekomst", klinkt het in een statement van Manchester United.

   

  "Iedereen binnen de club blijft gefocust om sterker te worden onder Erik ten Hag. Samen werken we om succesvol te zijn op het veld."

  Ronaldo: "Tijd voor een nieuwe uitdaging"

  Cristiano Ronaldo is momenteel met Portugal actief op het WK voetbal in Qatar. Donderdag spelen de Portugezen hun eerste groepsmatch tegen Ghana.


  Ronaldo had op Old Trafford nog een contract tot het einde van het seizoen, maar sinds de komst van coach Erik ten Hag afgelopen zomer kwam de aanvaller steeds minder in het stuk voor. In de Premier League scoorde hij dit seizoen maar één keer.

   

  Het einde van het huwelijk lijkt voor beide partijen de beste oplossing. "Ik hou van Manchester United en zijn fans, dat zal nooit veranderen. Maar ik voel dat het voor mij tijd was voor een nieuwe uitdaging", laat de Portugees weten. "Ik wens de ploeg alle succes in het vervolg van het seizoen en in de toekomst."