Ga naar de inhoud

De 15 van 2022: Efficiënte Vandoorne wordt wereldkampioen Formule E

 za 17 december 2022 12:42
Stoffel Vandoorne veroverde zijn eerste wereldtitel in de Formule E.

2022 was weer een sportjaar om duimen en vingers bij af te likken. Tot en met oudjaar blikken we terug op de strafste Belgische prestaties. Op plek 15: Stoffel Vandoorne (30) kroont zich voor het eerst tot wereldkampioen Formule E.

Waar Lewis Hamilton en George Russell in de Formule 1 niet in slaagden, lukte Stoffel Vandoorne in de Formule E wel: het grote Mercedes de felbegeerde wereldtitel bezorgen.

 

Eerst vicekampioen in het seizoen 2019-2020, een jaar later het constructeurskampioenschap met Mercedes-EQ. Na twee succesvolle seizoenen in de Formule E moest Vandoorne dit seizoen ook individueel het allerhoogste begeren.

 

Het was dan ook van moeten. Eind vorig jaar kondigde Mercedes aan de stekker uit hun Formule E-team te zullen trekken. Nog één seizoen alles geven, zo leek onze landgenoot wel te denken.

Stoffel Vandoorne knalt naar de winst in de e-Prix van Monaco.

Meester der regelmaat

Vandoornes succesrecept dit seizoen? Regelmaat en efficiëntie.

 

Hij won slechts één e-Prix - wel meteen de prestigieuze race in Monaco. Maar vooral: hij eindigde amper één keer buiten de punten. Een geweldige prestatie in de immer onvoorspelbare Formule E.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verder reeg Vandoorne de topnoteringen aan elkaar. Amper 3 van de 16 races viel hij buiten de top 5, in de helft van de wedstrijden eindigde hij op het podium.

 

De meester der regelmaat maakte het uiteindelijk in de laatste e-Prix in Seoel, Zuid-Korea op zijn manier af. Met een zuivere tweede plaats kroonde Vandoorne zich tot de zevende wereldkampioen Formule E.

 

Straf van de "Stoff"!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Wereldkampioen Stoffel Vandoorne viert op het eindpodium, geflankeerd door Mitch Evans en Edoardo Mortara.
Gerelateerd: