Ga naar de inhoud

IN BEELD: Wereldkampioenen Verstappen en Vandoorne ontvangen hun trofee op FIA-gala

 za 10 december 2022 12:25
Max Verstappen en Stoffel Vandoorne.

Op het traditionele gala van autosportfederatie FIA in Bologna hebben Max Verstappen en Stoffel Vandoorne hun trofee in ontvangst genomen. Verstappen kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot wereldkampioen in de Formule 1, Vandoorne pakte zijn eerste wereldtitel in de Formule E.

Max Verstappen stond voor het tweede jaar op een rij in de schijnwerpers op het traditionele FIA-gala. Vorig jaar kreeg hij zijn eerste trofee amper 5 dagen na de tumultueuze seizoensfinale in Abu Dhabi.

 

Nu was er minder commotie rond de wereldtitel van de Nederlander van Red Bull Racing, die 15 overwinningen pakte dit seizoen. 

 

"Die eerste titel was heel emotioneel", vertelde hij. "Daar had ik altijd van gedroomd. Dit jaar was heel anders. Ik denk dat we als team competitiever waren en het is prachtig dat we ook bij de constructeurs de wereldtitel veroverden."

 

"Welke wereldtitel de mooiste is? Stel me die vraag nog eens als ik drie wereldtitels heb, misschien kan ik dan wel kiezen", lachte hij.

Ook nummer 2 Charles Leclerc en nummer 3 Sergio Perez kregen een trofee.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Stoffel Vandoorne krijgt trofee

Ook Stoffel Vandoorne nam zijn trofee als wereldkampioen in de Formule E in ontvangst. 

 

Onze landgenoot probeert volgend seizoen zijn wereldtitel te verdedigen bij een nieuw team, DS Penske. Tussendoor zal hij ook als reserverijder voor Aston Martin in actie komen.

 

In tegenstelling tot F2-kampioen Felipe Drugovich, de andere testrijder, mocht Vandoorne nog niet achter het stuur van een Aston Martin kruipen. "Om eerlijk te zijn, dat zal wel snel wennen, het gaat vanzelf", vertelde hij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.