Ga naar de inhoud

Max Verstappen kan al zeker tot 2025 F1-races rijden in Zandvoort: "Geen eenvoudige beslissing"

 do 8 december 2022 08:31
Van 1986 tot en met 2020 was er geen GP in Nederland.
Max Verstappen won de GP van Nederland in 2021 en 2022.

Het Formule 1-management heeft met Zandvoort een akkoord gevonden om al minstens tot 2025 de Grote Prijs van Nederland te organiseren. Na 35 jaar zonder keerde de Nederlandse F1-race in 2021 terug op de kalender. De voorbije twee edities werden gewonnen door lokale held Max Verstappen.

Verstappen is een fenomeen in de Formule 1. Zijn successen bij Red Bull creëerden het momentum in Nederland om weer een manche van het WK F1 op poten te zetten.

In Zandvoort werd voor het eerst op een circuit geracet in 1948, van 1952 tot 1985 maakte de GP deel uit van de officiële WK-F1-kalender. De koningsklasse van de autosport ging daarna een lange tijd de woestijn in.

Tot Verstappen voor F1-mania zorgde. Op zijn 17e kwam hij als jongste ooit in actie in een F1-weekend, in maart 2015 reed hij in Australië zijn eerste race, de rest is geschiedenis.

We zijn nu 163 races verder, goed voor 35 overwinningen, 77 podiumplaatsen, 20 polepositions, 21 snelste rondes en 2 wereldtitels.

In 2023 wordt de GP van Zandvoort op 27 augustus gereden, een maand na de GP van België in Spa-Francorchamps op 30 juli. De race op 27/8 is al volledig uitverkocht, er waren liefst 1,5 miljoen ticketaanvragen.

Organisator: "Blij met waar we nu staan"

Vanzelfsprekend waren de onderhandelingen niet, stelt Robert van Overdijk, de directeur van de Dutch Grand Prix. "Natuurlijk zijn we heel tevreden en blij met waar we nu staan. Maar dit was geen eenvoudige beslissing. De stijgende kosten en de economische onzekerheid zijn een zorg, net zoals de concurrentie van andere landen en grote steden."

"Maar de steun van het bedrijfsleven en de groeiende vraag van de fans - zowel uit Nederland als uit het buitenland - geven de doorslag, in elk geval nog de komende drie edities."

"Wij gaan onszelf weer inspannen de lat nog hoger te leggen op sociaal-economisch, maatschappelijk en duurzaam gebied. Voor onze fans, onze loyale partners, de teams en voor de inwoners van Zandvoort."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.